Διασώστες έτοιμοι για όλα

Array

Κάθε ένα δευτερόλεπτο σημειώνεται και κάποιος τραυματισμός στην Ευρώπη. Πρόκειται για περιστατικά τα οποία αν επέμβει κανείς με το σωστό τρόπο, δεν εξελίσσονται χειρότερα. Γι αυτό το λόγο εντατικά μαθήματα πρώτων βοηθειών διοργανώνουν τα μέλη της ελληνικής ομάδας διάσωσης του Παραρτήματος της Κομοτηνής με τελικούς αποδέκτες τους κατοίκους της περιοχής.

Διασώστες έτοιμοι για όλαΣύμφωνα με τον υπεύθυνο του Παραρτήματος, τον κ. Στάθη Γκεβρέκη ο προγραμματισμός τους περιλαμβάνει ενημερωτικές ημερίδες με αντικείμενο τις Πρώτες Βοήθειες, με την παρουσία ειδικών και στόχο τόσο την πρόληψη, όσο και την αντιμετώπιση κάποιων καταστάσεων. «Είναι σημαντικό να γίνεται γιατί μπορεί η ζωή των δικών μας ανθρώπων ή κάποιου άγνωστου που θα βρεθούμε ξαφνικά δίπλα του να εξαρτάται από εμάς και με κάποιες απλές ενέργειες να τον σώσουμε. Είναι κάτι που συμβαίνει συχνά.» δηλώνει.

Οι πρώτες βοήθειες δεν είναι άλλο από τις πρώτες κινήσεις που μπορεί να κάνει ο καθένας, ώστε να σταθεροποιήσει αν όχι να βελτιώσει μια κατάσταση. Είναι κινήσεις που μαθαίνονται εύκολα. «Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε σαν ελληνική ομάδα διάσωσης να δώσουμε στον κόσμο την γνώση και την κατάρτιση μέσα από σεμινάρια που κάνουμε». Αυτό το διάστημα το Παράρτημα της Ροδόπης οργανώνει και λειτουργεί κάποια κλειστά τμήματα με θεωρία και πράξη, αλλά και ανοικτές δράσεις με παρόμοιο περιεχόμενο . Μάλιστα, στις 22 Ιουνίου θα υπάρξει πιστοποιημένη εκπαίδευση που θα γίνει σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ κι έχει ως θέμα την υποστήριξη της ζωής.

«Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να ξέρει κάποιος είναι να μπορεί να κάνει μια γρήγορη διάγνωση, να ειδοποιήσει σωστά για βοήθεια ώστε να έρθει εξειδικευμένη βοήθεια. Όπως επίσης, σημαντικό είναι να έχει και τις απαραίτητες γνώσεις των βασικών χειρισμών για να σταθεροποιήσει ή να βελτιώσει την κατάσταση του ατόμου.»
Φώτο:Στάθης Γκεβρέκης, στιγμιότυπο από την παράδοση μαθήματος πρώτων βοηθειών  Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

https://soundcloud.com/user-860404253/lafhk8wugery

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος