Μάθημα αλληλεγγύης από το Μειονοτικό Λύκειο της Κομοτηνής

Στάθηκαν για μια ακόμη φορά με σεβασμό κι αλληλεγγύη στο πλευρό του πάσχοντα συνανθρώπου τους. Προσέφεραν εθελοντικά το αίμα τους και έστειλαν σεμνά, αλλά ουσιαστικά, μήνυμα ότι ο κόσμος μπορεί σίγουρα με αλληλεγγύη και αγάπη για τον συνάνθρωπο να γίνει καλύτερος. Ο λόγος για τους μαθητές και τις μαθήτριες του Μειονοτικού Λυκείου Κομοτηνής, που έχουν ήδη δημιουργήσει μακρά παράδοση εθελοντικής προσφοράς αίματος.

Πενήντα επτά (57) μονάδες αίματος συγκεντρώθηκαν κατά τη χθεσινή εθελοντική αιμοδοσία των μαθητών και των μαθητριών του 1ου Μειονοτικού Γυμνασίου Λυκείου Κομοτηνής. Ήταν η δέκατη αιμοδοσία που διοργάνωσε το Σχολείο. Εκπρόσωπος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ροδόπης ήταν ο κος Μπουλέντ Κιαμήλογλου, γιατρός -διευθυντής της ΜΕΘ στο «Σισμανόγλειο» Κομοτηνής, ο οποίος εξήγησε στους μαθητές για μια ακόμη φορά τα οφέλη της εθελοντικής αιμοδοσίας για τον ανθρώπινο οργανισμό και έλυσε τις απορίες τους.
Με καμάρι για την προσφορά του σχολείου και τους μαθητές της μίλησε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (19-5-2022) η υποδιευθύντρια του Σχολείου, η κα Λένα Χατζή. «Είναι κάτι που το περιμένουν πως και πώς και που τα τελευταία χρόνια λόγω της πανδημίας του κορονοϊού το στερήθηκαν» είπε η κα Χατζή. Παράλληλα, σημείωσε ότι η δεκαετής παράδοση προσφέρει γερές βάσεις και την ελπίδα ότι αυτός ο δρόμος της αλληλεγγύης θα είναι μακρύς για την σχολική μονάδα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος