Μ. Βασιλειάδης: Ξύλινο Camping στον Ίμερο και εναλλακτικό τουρισμό 12 μήνες το χρόνο

Συνεχίζει τις επί τόπου επισκέψεις σε παρά-θαλάσσιους οικισμούς του Δήμου Μαρωνείας Σαπών ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ενότητα Ελπίδα Αλλαγή», ο κος Μιχάλης Βασιλειάδης σε μια προσπάθεια καταγραφής των προβλημάτων και ανάδειξης των ζητημάτων που θέτουν οι ίδιοι οι κάτοικοι των περιοχών. Έτσι, μετά τον Ίμερο ακολουθεί το Κρυονέρι, ο Προφήτης Ηλίας και η Μαρώνεια.

«Για μας ο χρυσός της περιοχής μας είναι η θάλασσα, η γη, το νερό, ακόμη και ο αέρας» είπε μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (8-7-2021) σημειώνοντας πως η παραλιακή ζώνη θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για την ανάπτυξη αυτού του τόπου και σίγουρα ένα συμπλήρωμα των εισοδημάτων των κατοίκων.

Μάλιστα ο κος Βασιλειάδης κατέθεσε πρόταση δημιουργίας ενός ξύλινου camping σε μια περιοχή με ιδιαίτερο φυσικό κάλος, που παραμένει όμως ανεκμετάλλευτη. «Θα πρέπει να κάνουμε απλές κινήσεις, να δούμε το ιδιοκτησιακό καθεστώς της περιοχής και να δούμε και τις χρήσεις γης» είπε χαρακτηρίζοντας το δύσκολο βήμα καθώς εμπλέκονται πολλοί παράγοντες.

«Συνθήκη Ramsar και τουριστικό περίπτερο του Ιμέρου θα δώσουν τη δυνατότητα μιας ήπιας μορφής ανάπτυξης. Επίσης, Νέα Σάντα- Ίμερος, μια απόσταση 42 Khm, θα μπορούσε να φιλοξενήσει τη διοργάνωση ενός αγώνα δρόμου,ενός Μαραθωνίου» είπε προσθέτοντας « Ενδείκνυται η περιοχή μας για τουρισμό 12 μήνες το χρόνο». Ο κος Βασιλειάδης δηλώνει αποφασισμένος να καταθέσει τις προτάσεις του στη δημοτική αρχή, στις υπόλοιπες παρατάξεις, αλλά και στη Διακομματική Επιτροπή για τη Θράκη. «Όχι πολλά λόγια, όχι υποσχέσεις, αλλά μικρές δράσεις που αλλάζουν προς το καλύτερο τα πράγματα στον τόπο» είπε. Τέλος, όσον αφορά στην τουριστική κίνηση που σημειώνεται φέτος, αυτή χαρακτηρίζεται από τον ίδιο υποτονική, με τον φόβο της μετάλλαξης ΔΕΛΤΑ να «αγγίζει» τις όποιες προσπάθειες.
Συνέντευξη-κείμενο- Φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος