Μ.Βασιλειάδης: Το 40% των εκπαιδευτικών έχει κάνει το τεστ ανίχνευσης του Covid 19

Ικανοποιημένος από την μέχρι τώρα λειτουργία των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Νομό Ροδόπης  και την δια ζώσης λειτουργίας τους δηλώνει στην  ΕΡΤ Κομοτηνής ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ροδόπης, κος Μιχάλης Βασιλειάδης. « Είμαστε σε πάρα πολύ καλή διαδικασία. Τα σχολεία είναι έτοιμα, οι προϊστάμενοι των Σχολικών Μονάδων επίσης» δήλωσε σημειώνοντας πως η προϊσταμένη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η  κα Μαριγούλα Κοσμίδου προτρέπει συνεχώς τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στους δωρεάν προληπτικούς ελέγχους.

Μ.Βασιλειάδης: Το 40% των εκπαιδευτικών έχει κάνει το τεστ ανίχνευσης του Covid 19
Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ροδόπης, κος Μιχάλης Βασιλειάδης

«Αντιμετωπίζουμε καθημερινά τις απαιτήσεις που γεννά η Πανδημία. Προς το παρόν είμαστε καλά. Με τους εκπαιδευτικούς πάντα στην “πρώτη γραμμή”» δήλωσε ο κος Βασιλειάδης.Σε ερώτηση δε για την διάθεση που υπάρχει για συμμετοχή στους προληπτικούς ελέγχους σημείωσε πως ήδη το 40% του εκπαιδευτικού κόσμου έχει κάνει τέστ Covid  προσθέτοντας: «Είμαι ενήμερος ότι έχουν προγραμματιστεί και άλλα σχετικά ραντεβού από τους υπόλοιπους συναδέλφους. Πιστεύω ότι το ποσοστό θα ανέβει ακόμη περισσότερο».

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ροδόπης στάθηκε, ωστόσο, στην απροθυμία που επιδεικνύουν οι μαθητές. « Ενώ οι άνω των 16 ετών μαθητές μπορούν να κάνουν το τεστ, δεν συμμετέχουν» σημείωσε και απεύθυνε έκκληση στους γονείς να ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να κάνουν το τεστ Covid, « είναι καλό, είναι κοινωνική ευθύνη» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος τέλος, στην εμβολιαστική διαδικασία κατά του κορονοίου ο κος Βασιλειάδης τόνισε πως θα έπρεπε να δοθεί προτεραιότητα και στους εκπαιδευτικούς «Είμαστε μια εργασιακή ομάδα που έρχεται σε επαφή με πολύ κόσμο θα πρέπει να έχει προτεραιότητα στους εμβολιασμούς» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Φώτο: Μ.Βασιλειάδης ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος