Μ.Τσιακίρογλου: Αίτημα παράτασης της αποπληρωμής ή διαγραφή της επιστρεπτέας προκαταβολής

«Θετική κίνηση» χαρακτηρίζει την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ξάνθης, η κα Μαίρη Τσιακίρογλου και αποτιμά επίσης θετικά την ανακοίνωση αναστολής της ρήτρας αναπροσαρμογής στα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας από 1η Αυγούστου 2022 έως τον Ιούλιο του 2023, που προβλέπει σχετική τροπολογία.

Μ.Τσιακίρογλου: Αίτημα παράτασης της αποπληρωμής ή διαγραφή της επιστρεπτέας προκαταβολής«Ήταν ένα “αγκάθι” στους λογαριασμούς ενέργειας και συμπαρέσυρε προς τα πάνω πολλούς λογαριασμούς» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (4-7-2022).

Παράλληλα, στάθηκε στην ανάρτηση, μέχρι τέλους του μήνα στους προσωπικούς λογαριασμούς της ΑΑΔΕ, στο κάθε ΑΦΜ, της επιστρεπτέας προκαταβολής που είχαν λάβει οι μικρομεσαίοι αυτοαπασχολούμενοι την περίοδο της πανδημίας. Σύμφωνα με ό,τι έχει γίνει γνωστό μέχρι τώρα μέχρι τα τέλη Ιουλίου θα έχει αναρτηθεί η πρώτη από τις 96 δόσεις, θα υπάρξει έκπτωση 15% εάν εξοφληθεί εφάπαξ, χωρίς να αποκλείονται δεύτερες σκέψεις για την παράταση της αποπληρωμής.

«θα πρέπει αυτά τα χρήματα να επιστραφούν. Ήταν κάτι που το γνωρίζαμε» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (4-7-2022), η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ξάνθης, η κα Μαίρη Τσιακίρογλου. Και καταθέτοντας την πρότασή της ζήτησε: «Αν υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος, αυτές είτε να πάρουν παράταση σε ημερομηνία 1-1-2023, είτε να μην αποπληρωθούν καθόλου» σημειώνοντας πως κάτι τέτοιο «θα έδινε μια ουσιαστική βοήθεια στην αγορά».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος