Μ. Τριανταφύλλου στην ΕΡΤ Κομοτηνής: Μετ’ εμποδίων η εξέταση μη covid ασθενών στις δημόσιες δομές υγείας

Μετ’ εμποδίων γίνεται η εξέταση των ασθενών στις δημόσιες δομές υγείας λόγω των περιορισμών που έβαλε στη λειτουργία τους ο κορονοϊός και τα προστατευτικά μέτρα που έχουν ληφθεί, αλλά και λόγω της υποστελέχωσης.
«Το πρόβλημα είναι ότι ένας άνθρωπος με σακχαρώδη διαβήτη και σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας θα πρέπει να ελέγχεται τακτικά, ανά τρίμηνο ή τετράμηνο» ανέφερε σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (26-1-2022) η κα Μαρία Τριανταφύλλου, Γενική Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη, σημειώνοντας πως η επιδημιολογική εικόνα δεν επιτρέπει μεγάλη αισιοδοξία.

Όπως είπε, οι ασθενείς, οι άνθρωποι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, είναι αναγκασμένοι να επισκέπτονται το νοσοκομείο. Ωστόσο, όπως υποστήριξε, σε όλη τη χώρα τα νοσοκομεία έχουν γίνει αποκλειστικά για Covid ασθενείς «με αποτέλεσμα», όπως ανέφερε, «όλοι οι άλλοι ασθενείς που δεν έχουν νοσήσει από κορονοϊό να μη μπορούν να κλείσουν ούτε ένα ραντεβού με τον θεράποντα ιατρό τους». Αναφέροντας ένα παράδειγμα σημείωσε ότι πριν την πανδημία, λόγω της υποστελέχωσης, της έλλειψης γιατρών, το διάστημα που χρειαζόταν να περιμένουν για μια τέτοια επίσκεψη ήταν εννέα μήνες.

«Τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλο πρόβλημα αν νοσήσουν από τον κορονοϊό» είπε. Παράλληλα υποστήριξε ότι αντιμετωπίζουν «δύο και τρεις φορές μεγαλύτερο κίνδυνο από τους υπόλοιπους ασθενείς». Σύμφωνα με την ίδια ακόμη και οι ίδιοι οι ασθενείς -οι πάσχοντες «φοβούνται να προσεγγίσουν τα νοσοκομεία». Αυτό το σκηνικό που έχει δημιουργηθεί, η κα Τριανταφύλλου προέβλεψε ότι θα δημιουργήσει στο μέλλον πολλά προβλήματα με την εμφάνιση επιπλοκών. Αναφέροντας μάλιστα ένα οικείο, από τον Σύλλογό τους, παράδειγμα σημείωσε ότι «ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μια χρόνια πάθηση, έχει πάρα πολλές επιπλοκές και σχετίζεται με πάρα πολλά όργανα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος