Μ. Τριανταφύλλου: Στα επίπεδα του γενικού πληθυσμού η εμβολιαστική κάλυψη όσων πάσχουν από ζαχαρώδη διαβήτη

Στα επίπεδα του γενικού πληθυσμού κυμαίνεται η εμβολιαστική κάλυψη όσων πάσχουν από ζαχαρώδη διαβήτη στη χώρα. Σύμφωνα με τη Μαρία Τριανταφύλλου, Γενική Γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ατόμων με Ζαχαρώδη Διαβήτη,  ένα μεγάλο μέρος με ζαχαρώδη διαβήτη έχει ήδη εμβολιαστεί, καθώς έχει αντιληφθεί ότι το εμβόλιο μπορεί να τους προστατεύσει από επιπλοκές του κορονοϊού.

«Έχει αντιληφθεί ότι το εμβόλιο μπορεί να σώσει τη ζωή μας γιατί είμαστε ασθενείς υψηλού κινδύνου», είπε η κα. Τριανταφύλλου μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες». Ωστόσο, όπως είπε, υπάρχουν και αυτοί οι οποίοι δεν αντιλαμβάνονται τι σημαίνει εμβολιαστική κάλυψη, «είτε γιατί φοβούνται» όπως είπε, «είτε γιατί δεν γνωρίζουν, δεν ενημερώνονται υπεύθυνα από τον ιατρό τους ή από επιστήμονες και αντιδρούν στον εμβολιασμό τους».
Η ίδια ξεκάθαρα τόνισε: «Θα έπρεπε να εμβολιαστούν. Ο εμβολιασμός σώζει ζωές. Να ενημερωθούν, να απευθυνθούν στον θεράποντα ιατρό τους και εφόσον εκείνος κρίνει, βάσει της ιατρικής τους κατάστασης, ότι πρέπει να εμβολιαστούν να προχωρήσουν στον εμβολιασμό χωρίς να φοβούνται».
Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ατόμων με Ζαχαρώδη Διαβήτη, «όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως, είναι υψηλό το αντιεμβολιαστικό κίνημα. Και πριν την πανδημία υπήρχαν γονείς που δεν εμβολίαζαν τα παιδιά τους», αναφέροντας μάλιστα το παράδειγμα της Ιταλίας με την επανεμφάνιση της Ιλαράς το 2018.

«Αυτό το αντιεμβολιαστικό κίνημα ενισχύθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας» είπε. Παράλληλα, έσπευσε να σημειώσει ότι: «Αυτός που μπορεί όντως να ενημερώσει υπεύθυνα είναι ο θεράποντας ιατρός. Ένας άνθρωπος με ζαχαρώδη διαβήτη επισκέπτεται συχνά τον θεράποντα ιατρό του. Κι αυτός είναι ο μόνος που μπορεί να τους ενημερώσει υπεύθυνα για το εμβόλιο και υπεύθυνα για το αν μπορούν να εμβολιαστούν οι ίδιοι βάσει της κατάστασης της υγείας τους».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος