Μ. Τριανταφύλλου: Αγωνία γονέων λόγω απουσίας σχολικών νοσοκόμων

Στο πλευρό των παιδιών τους που πάσχουν από ζαχαρώδη διαβήτη κατά τη διάρκεια του σχολικού τους προγράμματος είναι αρκετοί γονείς λόγω της έλλειψης σχολικών νοσοκόμων. Η αγωνία, η ανασφάλεια και το άγχος για το ίδιο τους το παιδί, κυρίως όταν αυτό βρίσκεται σε μικρή ηλικία, τους οδηγεί ακόμη και σε παραίτηση από τη δουλειά τους για να είναι στο πλευρό του. Το παραπάνω κατέθεσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (12-4-2022) η Γενική Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη κα Μαρία Τριανταφύλλου.

«Οι γονείς ανήλικων παιδιών με διαβήτη αντιμετωπίζουν το θέμα των σχολικών νοσηλευτών» είπε σημειώνοντας πως γενικά δεν υπάρχει πλήρης και ολοκληρωμένη υποστήριξη από την πρώτη στιγμή που κάποιος άνθρωπος θα εμφανίσει διαβήτη και σε όλη τη διάρκεια της ζωής του.
«Ένα μικρό παιδί χρειάζεται υποστήριξη. Το νομοθετικό πλαίσιο υπάρχει, δυστυχώς δεν υπάρχουν οι άνθρωποι που θα το υποστηρίξουν και θα το πλαισιώσουν» δήλωσε η κα Τριανταφύλλου σημειώνοντας πως οι σχολικοί νοσηλευτές δεν είναι πάρα πολλοί σε αριθμό ώστε να ικανοποιήσουν όλες τις ανάγκες, όλων των παιδιών που υπάρχουν στην Ελλάδα με ζαχαρώδη διαβήτη.

«Φανταστείτε σε τι διαδικασία μπαίνει όλη η οικογένεια. Πολλές φορές βλέπουμε και ανθρώπους οι οποίοι παραιτούνται από τη δουλειά τους για να μπορέσουν να υποστηρίξουν το παιδί τους, ώστε να είναι ασφαλές σε ένα σχολικό περιβάλλον» τονίζει η γενική γραμματέας καλώντας τις ηγεσίες των Υπουργείων (Παιδείας, Υγείας, Εργασίας) να ακούσουν αιτήματα, προτάσεις και λύσεις κάνοντας λόγο για ζητήματα τα οποία πολλές φορές χρονίζουν, αν και σε πολλές περιπτώσεις δεν θα επιβαρύνουν καν οικονομικά το κράτος.

Σε αναφορά της δε στους ανασφάλιστους ασθενείς οι οποίοι από 1η Απριλίου ξεκίνησαν να συνταγογραφούν μόνο σε δημόσιες δομές τονίζει ότι δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί η εκπόνηση καταλόγου όλων όσων θα εξαιρούνται από την υποχρέωση (άνθρωποι με χρόνιες παθήσεις ή κάποιοι που χρειάζονται συνεχή υποστήριξη). «Δυστυχώς δεν έχουμε ενημέρωση από το Υπουργείο για το τι θα γίνει. Αυτοί οι άνθρωποι, εν μέσω της κρίσης, και της πανδημίας που συνεχίζει, με την αύξηση των τιμών, του πληθωρισμού, είναι ακόμη πιο σημαντικό να έχουν την υποστήριξη που χρειάζονται» είπε, μην παραλείποντας να αναφέρει για μια ακόμη φορά το θέμα της υποστελέχωσης των διαβητολογικών ιατρείων και της ανάγκης ενίσχυσής τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος