Μ. Ταπατζάς: Αυξημένος κίνδυνος εμφάνισης νέων πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή του Λίσσου

Τον κώδωνα του κινδύνου για την επανάληψη πλημμυρικών φαινομένων στον ποταμό Λίσσο και όχι μόνο έκρουσε ο Π/Σ Ροδόπης, εκλεγμένος με την παράταξη της «Περιφερειακής Σύνθεσης», ο κος Μανώλης Ταπατζάς.

Μ. Ταπατζάς: Αυξημένος κίνδυνος εμφάνισης νέων πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή του Λίσσου
Ο κος Μ.Ταπατζάς

Όπως είπε μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (23-2-2022) τα πλημμυρικά φαινόμενα είναι συχνά στο νότιο πεδινό κομμάτι του Νομού Ροδόπης. «Γινόμαστε μάρτυρες κάθε χρόνο πλημμυρικών φαινομένων από την περιοχή της Εργάνης μέχρι την παραλία Ιμέρου» είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας ότι έχει να γίνει καθαρισμός των καναλιών αποστράγγισης τριάντα και πλέον χρόνια. Ενδεικτικά ανέφερε ότι η κοίτη αυτών των καναλιών είναι κατάφυτη από δένδρα. Ζητώντας να πληροφορηθεί με ερώτηση που κατέθεσε στο Π/Σ γιατί έχει εξαιρεθεί ο καθαρισμός τους;

Παράλληλα, σημείωσε πως η ίδια ανησυχία υπάρχει και για τα κανάλια αποστράγγισης στην περιοχή του Λοφαρίου και στην περιοχή του Μαυροματίου. Με ερώτηση μάλιστα που καταθέτει προς συζήτηση ζητά να πληροφορηθεί ποια έργα έχουν γίνει για την ενίσχυση των καναλιών αποστράγγισης. Μάλιστα, σημείωσε πως η ανησυχία των κατοίκων είναι μεγάλη καθώς επισημαίνουν «αστοχίες» και «προχειρότητα» σε έργα που έχουν υλοποιηθεί. «Αυτό θα το δείξει ο καιρός» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «ελπίζουμε να μην γίνουμε μάρτυρες παλαιοτέρων καταστροφών».
Τέλος, ο κος Ταπατζάς κάλεσε την περιφερειακή αρχή να αξιοποιήσει το εργαλείο που διαθέτει και που δεν είναι άλλο από τον σχεδιασμό και την ένταξη έργων για την αντιμετώπιση ανεπιθύμητων φυσικών φαινομένων σημειώνοντας πως κανείς δεν έχει το δικαίωμα να στερήσει από τους κατοίκους αυτών των περιοχών την καλλιέργεια των χωραφιών τους σε μια έκταση 15.000 στρεμμάτων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος