Μ. Σαλασίδης: Το νέο Νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς είναι μια μεγάλη δικαίωση του Φιλοζωικού Κινήματος

“Νομίζουμε ότι είναι ένα Νομοσχέδιο, το οποίο ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των καιρών και το οποίο αν εφαρμοστεί νομίζω θα ελαχιστοποιηθούν και δεν θα έχουμε πλέον αδέσποτα στην Ελλάδα” δήλωσε ο κος Μάκης Σαλασίδης μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» για το νέο Νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς.“Μιλάμε για ένα (1) εκ. στειρώσεις αδέσποτων ζώων και επίσης προβλέπεται ότι όλα τα δεσποζομένα ζώα υποχρεωτικά θα στειρωθούν με εξαίρεση αν συντρέχουν και λόγοι υγείας”, είπε μην κρύβοντας την ικανοποίησή του.

Το νομοσχέδιο με το θεσμικό πλαίσιο για ζώα συντροφιάς, αδέσποτα και δεσποζόμενα, το παρουσίασε χθες Τετάρτη στο υπουργικό συμβούλιο ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας. “Νομίζω ότι είναι μια μεγάλη δικαίωση του φιλοζωικού Κινήματος αυτό το Νομοσχέδιο διότι ουσιαστικά περιλαμβάνει όλα τα αιτήματα πάνω κάτω των Φιλοζωικών Σωματείων και των Φιλόζωων” είπε ο κος Σαλασίδης σημειώνοντας ότι το Νομοσχέδιο Τσιρώνη παλιότερα είχε προκαλέσει την πλήρη αντίθεσή τους. “Αυτή η Κυβέρνηση άκουσε τις Φιλοζωικές Οργανώσεις. Και ο κος Λιβανιός που συνέταξε το Νομοσχέδιο είναι πράγματι φιλόζωος. Είναι μια μεγάλη επιτυχία του Φιλοζωικού Κινήματος, καθώς μην ξεχνάτε ότι τα αδέσποτα δημιουργούνται από τους ανεύθυνους ιδιοκτήτες ζώων”.

Μ. Σαλασίδης: Το νέο Νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς είναι μια μεγάλη δικαίωση του Φιλοζωικού Κινήματος
Ο κος Μάκης Σαλασίδης, από το Σύλλογο ‘Φίλοι Αδέσποτα Κομοτηνής”

Ταυτόχρονα στο ίδιο Νομοσχέδιο θα προβλέπεται η απαγόρευση πώλησης σκύλων και γατών από pet shop, όπως και οι αγγελίες για ζευγάρωμα. “Άνθρωποι, οι οποίοι αγοράζουν ζώα από γειτονικές χώρες θα πρέπει να ξέρουν ότι οι μητέρες αυτών των ζώων είναι εξαθλιωμένα πλάσματα τα οποία ζουν μέσα στη βρωμιά και υπάρχουν για να αναπαράγουν ζώα ασταμάτητα μέχρι να πεθάνουν. Έχουμε δει τέτοιες εικόνες εξαθλίωσης. Επίσης, με το νέο Νομοσχέδιο Θα αρχίζουν να φεύγουν ζώα από τα Κυνοκομία και τους δρόμους τα αδέσποτα σκυλιά, καθώς τέτοια μόνο θα υιοθετούνται” σημείωσε ο κος Σαλασίδης.

Η πώληση/διάθεση ζώων συντροφιάς θα γίνεται μόνο από εγκεκριμένους επαγγελματίες ή αδειοδοτημένους εκτροφείς και ιδιοκτήτες, ενώ ακόμη θα απαγορεύεται η καταβολή αντιτίμου για την πραγματοποίηση υιοθεσιών, εκτός από τα έξοδα μετακίνησης, σίτισης ή ιατρικής φροντίδας των ζώων επεσήμανε ο κος Σαλασίδης τονίζοντας με νόημα ότι: “Θα υπάρχει επιτροπή ελέγχων των δήμων γιατί αυτοί είναι, οι δήμοι, που οφείλουν να εφαρμόσουν την Νομοθεσία. Άρα, θα ελέγχονται οι δήμοι και αν δεν εφαρμόζουν το νόμο θα χάνουν κονδύλια για την ΤΑ”.

ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος