Μ. Σαλασίδης: Αυστηροί έλεγχοι και στειρώσεις για να μην υπάρχουν αδέσποτα

Νομοσχέδιο που αποτελεί ένα βήμα μπροστά στην προσπάθεια προστασίας των ζώων; Ρωτήσαμε τον κο Μάκη Σαλασίδη, εκπρόσωπο του Συλλόγου « Φίλοι Αδέσποτων Κομοτηνής» για το Νομοσχέδιο για τα κατοικίδια συντροφιάς που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή για να τον ακούσουμε να απαντά: «Πολύ φοβάμαι ότι δεν θα αλλάξουν πολλά στο θέμα των αδέσποτων ζώων».

Όπως εξήγησε ο κ. Σαλασίδης μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες», «και ο προηγούμενος Νόμος που υπήρχε και ο οποίος βασίστηκε στην Δυτικοευρωπαϊκή Εμπειρία για το θέμα των αδέσποτων γιατί αυτές οι χώρες έχουν λύσει το πρόβλημα, δεν εφαρμόστηκε ποτέ από τους Δήμους και τις υπηρεσίες».

Μ. Σαλασίδης: Αυστηροί έλεγχοι και στειρώσεις για να μην υπάρχουν αδέσποταΣύμφωνα με τον ίδιο ο Νόμος λέει ότι θα πρέπει να ελέγχονται τα δεσποζόμενα ζώα αν έχουν “τσιπάκι” πάνω τους, έτσι ώστε να μην μπορούν οι ιδιοκτήτες τους να τα παρατούν και να γίνονται αδέσποτα. «Οι κάτοικοι αυτής της περιοχής είναι υπεύθυνοι για τη δημιουργία των αδέσποτων. Ούτε από το διάστημα ήρθαν, ούτε από πουθενά αλλού, οι κάτοικοι της υπαίθρου, οι κτηνοτρόφοι και οι κυνηγοί ένα μέρος αυτών αφήνει τα σκυλιά ανεξέλεγκτα και τα πετά στο διπλανό χωριό ή στην πόλη. Αυτό το ξέρουμε όλοι και είναι μια κοινωνική υποκρισία να μην το παραδεχόμαστε», ανέφερε.
Όπως εξήγησε ο δραστήριος ζωόφιλος, «όλα τα ζώα συντροφιάς θα πρέπει να έχουν ένα ηλεκτρονικό τσιπάκι και να ελέγχονται οι μεν δήμοι δεν έκαναν απολύτως τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση είτε αδιαφορώντας είτε για άλλους λόγους τους οποίους θα πρέπει να μας εξηγήσουν οι δε υπηρεσίες με τις δικές τους δικαιολογίες δεν ασχολήθηκαν με εξαίρεση το Δασαρχείο που τα τελευταία δύο χρόνια έχει κάνει περιστασιακούς ελέγχους στους κυνηγούς».

Αναφερόμενος στη διαχρονικότητα του προβλήματος σημείωσε: «Οι ελληνικές κυβερνήσεις από το 2003 έχουν βάλει το θέμα των ελέγχων των ζώων και δεν έγινε απολύτως τίποτα. Άρα, όσα καινούργια Νομοσχέδια και να έρθουν, δεν θα υπάρξει αποτέλεσμα, όταν οι δήμοι δεν θέλουν να εφαρμόσουν την Νομοθεσία την οποία υποχρεούνται να εφαρμόσουν. Οι αιρετοί στην ΤΑ είναι υπηρέτες των Νόμων και πρέπει να εφαρμόσουν αυτά που αποφασίζει η Πολιτεία». 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος