Μ. Πολυχρονάκης: Η παραδοσιακή μουσική δεν έφυγε ποτέ από το προσκήνιο

Μια ανεμώνα «άνθισε» σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές ιστορίες» (4-6-2021). Αυτός είναι ο τίτλος του νέου τραγουδιού σε στίχους και μουσική του Πάνου Μαλαχιά που κυκλοφόρησε πρόσφατα. Μιλώντας στη ραδιοφωνική στήλη της εκπομπής «Ένα τραγούδι-Μια ιστορία» ο ερμηνευτής του, ο Μιχάλης Πολυχρονάκης μας «γνώρισε» μια «κόρη καστανή, από την Κρήτη».

«Με τη λύρα σας προσφέρεται ήχους που είναι και πάλι στο μουσικό προσκήνιο και μάλιστα από νέους ανθρώπους- δημιουργούς» παρατηρήσαμε. «Δεν είχαν φύγει καθόλου. Η παραδοσιακή μουσική δεν έφυγε ποτέ από το προσκήνιο» παρατήρησε κι εξήγησε πως χάρη στην αυθεντικότητα, την αλήθεια που κουβαλά καταφέρνει και αγγίζει τους νέους δημιουργούς. «Δεν φεύγουν και έρχονται από το προσκήνιο με ένα μαγικό, τεχνητό τρόπο, είναι πάντα εδώ» είπε με πίστη στη μουσική παράδοση σε συνδυασμό μέσα από την σύγχρονη δημιουργία.

Ο Μιχάλης Πολυχρονάκης συμμετέχει, ερμηνεύοντας την «Ανεμώνα» στη νέα δουλειά του Πάνου Μαλαχιά συνεχίζοντας να ετοιμάζει και τον δικό του προσωπικό δίσκο που λόγω της πανδημίας πήγε ένα χρόνο πίσω, όπως είπε, η κυκλοφορία του. Ωστόσο, εκείνος, αποκάλυψε, ότι δεν σταμάτησε λεπτό να δουλεύει. «Πότε προγραμματίζεται την επαφή με τον κόσμο μέσα από συναυλίες;» τον ρωτήσαμε «εφόσον το επιτρέψει ο κορονοϊός, ελπίζουμε σύντομα, ήδη είμαστε σε επαφές για συναυλίες» απάντησε αισιόδοξος ότι τα δύσκολα θα αφεθούν πίσω.Με νότες από την κρητική λύρα και ερμηνείες ξεχωριστές άλλωστε όλα τα ωραία είναι πιθανά να συμβούν.
Ακούστε εδώ:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος