Μ.Μιχαλοπούλου: Θέλουμε να φέρουμε πιο κοντά το ανθρώπινο δυναμικό του ΔΠΘ με τον παραγωγικό ιστό

Με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης και του Δικτύου Συνδέσμων Βιοτεχνιών και Βιομηχανιών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΔΙΣΒΒΑΜΘ) επισφραγίζεται το κοινό πλαίσιο δράσεων μεταξύ των δύο φορέων. Κύριος σκοπός, να συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, την τόνωση του παραγωγικού και επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την κοινωνική ευημερία. Η τελετή της υπογραφής του Mμνημονίου θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 23 Μαΐου στις 18:00 στο κεντρικό αμφιθέατρο στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής. Θα ακολουθήσει η πρώτη κοινή εκδήλωση των φορέων, με θέμα «Συνέργειες, πλαίσιο και αντικείμενα συνεργασίας μεταξύ των μονάδων μεταποίησης στην Περιφέρεια Α.Μ.Θ. και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης» σήμερα στην Κομοτηνή και αύριο στην Αλεξανδρούπολη.

«Εδώ και καιρό έχουμε ξεκινήσει με το δίκτυο του Συνδέσμου των Βιοτεχνιών και Βιομηχανιών της Περιφέρειας μας μια συνεργασία στην προσπάθεια να φέρουμε πιο κοντά το ανθρώπινο δυναμικό του Πανεπιστημίου, την παραγωγή της Εκπαιδευτικής δραστηριότητας και της Τεχνολογίας , και το πώς αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί προς όφελος του παραγωγικού ιστού της περιφέρειας μας» δήλωσε η Μαρία Μιχαλοπούλου, αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης του ΔΠΘ. Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (23-5-2022) τόνισε ότι στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας έχουν γίνει πολλά βήματα τα οποία ξεκίνησαν την περίοδο των Χριστουγέννων. «Έχουμε φτιάξει μια κοινή επιτροπή, μια ομάδα εργασίας με ανθρώπους του δικτύου, του πανεπιστημίου, αλλά και έναν εκπρόσωπο από την Περιφέρεια, καθώς είναι ένας πολύ σημαντικός φορέας υποστήριξης και του Πανεπιστημίου αλλά και του παραγωγικού ιστού» δήλωσε η κα Μιχαλοπούλου και σημείωσε «Κάναμε αυτή την επιτροπή και το πρώτο που δουλέψαμε ήταν ένα μνημόνιο συνεργασίας το οποίο έχει περάσει από τα αρμόδια όργανα. Με την τελετή της υπογραφής μας δίνεται μια ευκαιρία να παρουσιάσουμε τις δράσεις μας, όπου στην ουσία βάζουμε κοινούς στόχους σε ό,τι αφορά στις συνέργειες και στο πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορούμε να συνεργαστούμε» είπε.
Όπως εξήγησε οι φοιτητές σίγουρα θα ωφεληθούν «γιατί», όπως είπε, « κάθε επαφή τους με τη δική μας αγορά εργασίας τους βοηθά» και εξήγησε «Ειδικά όσο είναι φοιτητές και ταυτόχρονα με την εμπειρία να μπορούν να τους καθοδηγήσουν μέσα σε αυτό το κομμάτι». Όπως είπε η κα Μιχαλοπούλου, « Το να γνωρίσουν από κοντά τις Βιομηχανίες, τις παραγωγικές τους διαδικασίες κι αυτό βοηθά πάρα πολύ». Λέγοντας μάλιστα πως είναι κάτι το οποίο διεθνώς προωθείται και υποστηρίζεται όλο και περισσότερο. «Αν καταφέρουμε να το κάνουμε για τις εδώ μονάδες, περιορίζουμε το φαινόμενο του brain drain ακόμη και εσωτερικά». Μιλώντας για τους φοιτητές του ΔΠΘ τόνισε ότι έρχονται στη Θράκη για σπουδές, παραμένουν τέσσερα και πέντε χρόνια, γνωρίζουν την περιοχή, οπότε είναι ιδανική η συνθήκη να παραμείνουν και να εργαστούν τουλάχιστον για κάποιο διάστημα. «Δεν είναι, όμως, μόνο οι φοιτητές, αλλά η γενικότερη συνεργασία και των καθηγητών και των ερευνητών, έτσι ώστε με τη δική τους γνώση και εμπειρία να βοηθήσουν τις Βιομηχανίες, τις Βιοτεχνίες και τον παραγωγικό ιστό, να λύσουν προβλήματα, να βάλουν καινοτόμες λύσεις και να υπάρξουν προσεγγίσεις στη λειτουργία τους, πράγμα που θα είναι προς όφελος όλων».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος