Μ. Μιχαλοπούλου: Οι μετεγγραφές και όχι η μείωση του αριθμού των εισακτέων επηρεάζουν το ΔΠΘ

Την πεποίθηση της ότι η μείωση του συνολικού αριθμού των εισακτέων (μείωση 9.021 εισακτέων στα ΑΕΙ της χώρας σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου) δεν θα έχει συνέπειες, ούτε θα επηρεάσει αρνητικά τη λειτουργία του ΔΠΘ εξέφρασε η αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης Μαρία Μιχαλοπούλου μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (16-5-2022).

Στα Τμήματα του ΔΠΘ, όπως είπε, υπάρχουν οι ίδιες προβλέψεις με τα προηγούμενα χρόνια χωρίς μεγάλες αυξομειώσεις. Ανέφερε μάλιστα τα παραδείγματα της Νομικής Σχολής Κομοτηνής (400 φοιτητές) και του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής (310 φοιτητές).

Εκείνο που δημιουργεί πάντα «παράπλευρες απώλειες» για το Δημοκρίτειο είναι οι μετεγγραφές, καθώς περισσότεροι επιλέγουν να το αφήσουν πηγαίνοντας σε Πανεπιστήμιο του τόπου τους και λιγότεροι να έρθουν σε αυτό κατά τη διάρκεια αυτών των «μετακινήσεων».

Η αντιπρύτανης του Δ.Π.Θ. διαβεβαίωσε επίσης ότι έχουν ληφθεί όλα εκείνα τα μέτρα ώστε να μην υπάρξει το περσινό φαινόμενο των απωλειών για τα Τμήματα της περιοχής λόγω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (τα παραδείγματα της Αρχιτεκτονικής της Ξάνθης και των Τμημάτων του Έβρου είναι χαρακτηριστικά). Μάλιστα σε αυτό το σημείο επεσήμανε ότι αλλαγές ίσως υπάρξουν με τον χάρτη αναδιάρθρωσης των ΑΕΙ της χώρας χωρίς, όμως, ακόμη να γνωρίζει ποιες θα είναι αυτές.

Τέλος, δεν παρέλειψε η κα Μιχαλοπούλου να ευχηθεί καλή επιτυχία στους φετινούς διαγωνιζόμενους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και να τους προτρέψει με ψυχραιμία και πίστη στις δυνάμεις τους να κάνουν την προσπάθειά τους για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος