Μ. Μιχαλοπούλου: Η διεθνοποίηση απαραίτητος στρατηγικός στόχος του ΔΠΘ

«Απαραίτητος στρατηγικός στόχος κάθε Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος αλλά και του ΔΠΘ είναι η διεθνοποίηση», υποστήριξε σήμερα η Μαρία Μιχαλοπούλου, αντιπρύτανης, Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης του Δ.Π.Θ. με αφορμή σχετική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή.

Όπως είπε στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» κατά τη διάρκεια των εργασιών της ημερίδας παρουσιάστηκαν δράσεις που μπορούν να στηρίξουν τη διεθνοποίηση του ΔΠΘ. Η πρώτη παρουσιάστηκε από τον Πρόεδρο του Ι.Κ.Υ., Μιχαήλ Κουτσιλιέρη, καθηγητή Ιατρικής ΕΚΠΑ και αφορούσε στο νέο πλαίσιο με το οποίο ενισχύονται οι δράσεις διεθνοποίησης.

«Το Ι.Κ.Υ. – ανέφερε – με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση, θα μπορεί να επιβραβεύει φοιτητές οι οποίοι μετέχουν σε διεθνείς διαγωνισμούς και έχουν διακρίσεις σε όλα τα αντικείμενα τα οποία αφορούν στα Ανώτατα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα. Είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιήσουν οι φοιτητές μας, με την καθοδήγηση των καθηγητών τους, αυτές τις δράσεις, ώστε να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς, να γνωριστούν ακαδημαϊκά με μελλοντικούς συναδέλφους τους και να ανταλλάξουν εμπειρίες πάνω σε θέματα αιχμής μια και οι διαγωνισμοί που απευθύνονται σε φοιτητές έχουν αυτά τα αντικείμενα».

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε, όπως είπε η αντιπρύτανης, και στο “Study in Greece”. Πρόκειται για μια εθνική δράση που ξεκίνησε από το Υπουργείο Παιδείας και «τρέχει» με συντονιστή το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και στην ουσία προβάλει όλα τα πανεπιστημιακά προγράμματα, προπτυχιακά, μεταπτυχιακά και άλλες εκπαιδευτικές δράσεις στο εξωτερικό. «Βρίσκει τον καλύτερο τρόπο να συνδέσει τους πιθανούς αλλοδαπούς φοιτητές με τα δικά μας προγράμματα», ανέφερε.

Παράλληλα, σημείωσε: «Είχαμε από πρώτο χέρι την πληροφορία για το πώς μπορεί ένα Πρόγραμμα Σπουδών, Μεταπτυχιακό αλλά και Προπτυχιακό και ένα symmer cources και άλλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες να αφορούν ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Αυτά τα δύο κομμάτια στηρίζουν τη διεθνοποίηση σε ένα Πανεπιστήμιο».

Τέλος, ιδιαίτερη ενημέρωση δόθηκε για τις υποτροφίες που δίνονται σε φοιτητές της χώρας μας για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, είτε στο εξωτερικό, είτε να συνεχίσουν την έρευνά τους στην Ελλάδα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος