Μ. Μανανά: Στις γειτονιές του Δροσερού κρύβεται πλεόνασμα ταλέντου, φιλότιμου και εργατικότητας

«Στις γειτονιές του Δροσερού κρύβεται πλεόνασμα ταλέντου, φιλότιμου, εργατικότητας» δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (9-7-2021) η εκπαιδευτικός μουσικής κα Μαρία Μανανά, δέκα χρόνια εργαζόμενη στο Δημοτικό Σχολείο Δροσερού με μαθητές και μαθήτριες Ρομά. «Το ταλέντο των παιδιών δυστυχώς και όλα τα θετικά δεν προβάλλονται προς τα έξω όσο πρέπει» είπε και εξήγησε. «Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα παιδιά είναι πάρα πολλές, υπάρχει στήριξη από την πολιτεία, αλλά δεν βλέπουμε γρήγορα αποτελέσματα.

Ως σύλλογος εκπαιδευτικών έχουμε ζητήσει επανειλημμένως το χτίσιμο ενός καινούργιου σχολείου, τα παιδιά έρχονται με δύσκολες καιρικές συνθήκες και ταλαιπωρούνται είναι προκάτ οι αίθουσες και για να πάνε από την τάξη στην τουαλέτα όταν βρέχει βρέχονται».

Όπως σημείωσε η δραστήρια εκπαιδευτικός από το 2010 έχει παραχωρήσει το κράτος οικόπεδο για να χτιστεί σχολείο στο Δροσερό, ωστόσο, δεν έχει γίνει τίποτα με τον αριθμό των παιδιών να αυξάνεται. «Τα υπόλοιπα σχολεία της πόλης δεν έχουν τη δυνατότητα να «απορροφήσουν» τα παιδιά. Μερικά παιδιά που πήγαν σε σχολεία της πόλης επέστρεψαν στο Δροσερό δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν, θέλει μια προετοιμασία» είπε.
Όσον αφορά στη στάση των γονιών, υποστήριξε πως έχει αλλάξει. «Το σχολείο έχει εδραιωθεί στη συνείδηση των γονέων, το αγαπούν το σχολείο και οι γονείς και τα παιδιά. Έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον, νοιάζονται. Χρειάζεται πολύπλευρη στήριξη. Υπάρχουν Κοινωνικοί λειτουργοί που έρχονται και βοηθούν το έργο μας. Δεν υπάρχει συντονισμός και πρέπει εκεί να προσέξουμε. Υπάρχει μεγάλη ποικιλομορφία στο Δροσερό» υποστήριξε η κα Μανανά. Τέλος, επεσήμανε πως «τα παιδιά μπορούν να συνεργαστούν άριστα μεταξύ τους, δεν έχουν τα στερεότυπα που ταλαιπωρούν εμάς τους ενήλικες κι αυτό φάνηκε και στην τελευταία συnεργασία με το τραγούδι«Εντερλέζι»».
Συνέντευξη –κείμενο: Μαρία Νικολάου φώτο:αρχείο ΕΡΤ γειτονιά του Δροσερού

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος