Μ. Μαλτέζος: Να ληφθεί μέριμνα για τα 994 κενά στο Δ.Π.Θ για λόγους δημογραφικής ενίσχυσης της Θράκης

Ειδική μέριμνα για τα Πανεπιστημιακά Τμήματα του Δ.Π.Θ., ώστε να πληρωθούν τα 994 κενά, που δημιουργήθηκαν από την εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) για την εισαγωγή των παιδιών σε Πανεπιστημιακές Σχολές ζήτησε ο Μενέλαος Μαλτέζος μέλος της Κεντρικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος για λόγους πληθυσμιακής ενίσχυσης της Θράκης.

Ειδικότερα, όπως σημείωσε σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (2-9-2021) 994 φοιτητές και φοιτήτριες λιγότεροι θα εισαχθούν φέτος στην αν/.Μ.Θ. εκ των οποίων: 323 στην Ξάνθη, 436 στον Έβρο και 205 στη Ροδόπη. «Δηλαδή», όπως είπε, «ένας στους πέντε φοιτητές, δεν θα προσέλθει να γραφτεί στις Σχολές του Δ. Π.Θ. Το άμεσο είναι η πολιτεία να το σκεφτεί ξανά και να δώσει τη δυνατότητα να πληρωθούν (εν:αυτά τα κενά) γιατί εμείς ειδικά εδώ στη Θράκη έχουμε ανάγκη τις Δημογραφικές “Ενέσεις” με νέο πληθυσμό» είπε ο κος Μαλτέζος.

Μάλιστα άσκησε δριμεία κριτική στην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, την κα Νίκη Κεραμέως λέγοντας πως: «Θέλει να τα έχει καλά με συγκεκριμένα συμφέροντα , με τους Ιδιοκτήτες Κολεγίων» , οι οποίοι εξηγώντας πως: «Ειδικά στις θεωρητικές Σχολές και στις Σχολές χαμηλού κόστους που θα λειτουργήσουν θα «τρίβουν τα χέρια τους». Προσθέτοντας ως παράδειγμα: «Το Δεκέμβριο , λίγο πριν κλείσει η Βουλή για τις Γιορτές των Χριστουγέννων, με Νυχτερινή τροπολογία χωρίς να την περάσει από τακτική διαδικασία, ψήφισε την ισοτίμηση των πτυχίων των Κολεγίων με αυτά των ΑΕΙ παρακάμπτοντας το άρθρο 16 του Συντάγματος».

Τέλος, κατέληξε με μια ενδιαφέρουσα επισήμανση για το Δ.Π.Θ. και το Τμήμα Αρχιτεκτονικής , δηλαδή: «Να εξηγήσει στην Κοινωνία της Θράκης με ποιο σκεφτικό καθόρισε την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και είχε αυτό το αποτέλεσμα με την περιοχή μας να αναδεικνύεται αρνητικά».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος