Μ.Κοντογιάννη: Οι Ελληνίδες αγρότισσες να διεκδικήσουν τα αυτονόητα

Παγκόσμια ημέρα αφιερωμένη στην Ελληνίδα αγρότισσα η σημερινή. Τη γυναίκα που με το μόχθο της προσφέρει αγαθά σε όλους. Εργαζόμενη σκληρά στους αγρούς και στα κοπάδια.

Κάλεσμα συμμετοχής στη σημερινή δημόσια διαδικτυακή εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Αγρότισσας απηύθυνε στις αγρότισσες της Ροδόπης και της Ξάνθης η Γραμματέας του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής «Άγιος Γεώργιος», η κα Μάγδα Κοντογιάννη μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (14-10-2021).
Κτηνοτρόφος η ίδια γνωρίζει από πρώτο χέρι τις δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει η Ελληνίδα αγρότισσα. Υπενθυμίζοντας ότι ο σημερινός εορτασμός καθιερώθηκε το 1996 για να εμψυχώσει τις Ελληνίδες αγρότισσες και γενικά τις αγρότισσες να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους για τη ζωή, τη νοσοκομειακή περίθαλψη, την κοινωνία και την εκπαίδευση «γιατί», σημείωσε, «δεν μπορούν (ακόμη και σήμερα) να είναι ίσες με τις γυναίκες των πόλεων».

Η γυναίκα αγρότισσα είναι ένα πολυ-εργαλείο ανέφερε η κα Κοντογιάννη σημειώνοντας πως είναι κοντά στο σύζυγο, στον πατέρα, στο γιο, με αδήλωτη πολλές φορές εργασία, συνοδοιπόρος της ζωής. «Καθιερωμένη και καταξιωμένη στην κοινωνία. Όμως νομοθετικά δεν είναι καταξιωμένη. Δείτε το θέμα της συνταξιόδοτησης, Παρά το γεγονός ότι λόγω της δουλειάς αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα με την υγεία της κι όμως σύνταξη στα 67».

Προέτρεψε για μια ακόμη φορά μέσα από τις συχνότητες της ΕΡΤ Κομοτηνής να απαιτήσουν οι ίδιες οι αγρότισσες καλύτερο νομοθετικό πλαίσιο όσον αφορά στο ασφαλιστικό. «Ακόμη και από το πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς» έχουν εξαιρεθεί οι αγρότισσες. Όταν γεννήσουν και πάνε στο στάβλο τους πού θα αφήσουν το παιδί;» αναρωτήθηκε τονίζοντας την ανάγκη για πολύ καλύτερη νοσοκομειακή περίθαλψη, δικαιώματα, κοινή φορολογία σε όλους. « Να στηρίξουμε τη μάνα αγρότισσα κτηνοτρόφο με εκπαίδευση, κατάρτιση, καλύτερη ενημέρωση σε όλα όσα αλλάζουν» κατέληξε η μάχιμη κα Κοντογιάννη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος