Μ. Καϊοπούλου: Δεν αντιμετωπίζουμε μεγάλα προβλήματα στην κάλυψη των κενών ωρών διδασκαλίας

Μια κανονική σχολική χρονιά, μακριά από τις αλλαγές του Covid εύχεται να είναι η φετινή η εκπαιδευτική κοινότητα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης.

Όλα τα σημάδια δείχνουν πώς το ξεκίνημα γίνεται με καλύτερα δεδομένα από ό,τι άλλες χρονιές, δηλαδή: Ολοκληρώνεται η 2η Φάση πρόσληψης των αναπληρωτών στις 23 Σεπτεμβρίου, τα βιβλία έχουν κανονικά παραδοθεί, η ύλη είναι μειωμένη στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα και η πανδημία φαντάζει μακρινός εφιάλτης… προς το παρόν.
«Δεν αντιμετωπίζουμε μεγάλα προβλήματα σε ό,τι αφορά στην κάλυψη των κενών ωρών διδασκαλίας» δήλωσε στο ertnews.gr η αντιπρόεδρος, Ματούλα Καϊοπούλου, σημειώνοντας ως παράδειγμα το 1ο ΓΕΛ Κομοτηνής, όπου η ίδια ασκεί τα καθήκοντα της διεύθυνσης, εξηγώντας ότι: παρά τον αυξημένο αριθμό μαθητών και μαθητριών φέτος, 389 παιδιά σε σχέση με τα 350-360 κατά μέσο όρο (απόρροια της λειτουργίας του Πειραματικού Σχολείου), ακάλυπτες παραμένουν εννέα ώρες στο μάθημα των Θρησκευτικών.

Σπεύδει, όμως, να σημειώσει ότι και η μια ακόμη ώρα διδασκαλίας που περιλαμβάνεται στο σχολικό πρόγραμμα θα πρέπει να εξασφαλίζεται η παρουσία εκπαιδευτικού και να πραγματοποιείται κανονικά.
Όσον αφορά στην απειλή του κορονοϊού προς το παρόν έχει δοθεί σύσταση από την πλευρά του Υπουργείου για χρήση μάσκας από τους μαθητές εκείνους που έχουν ευπαθείς ομάδες στο σπίτι και έχουν αρρωστήσει, με την υποχρέωση από την πλευρά των ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών να πραγματοποιούν rapid test την Τρίτη για να μπαίνουν στην τάξη με rapid test αρνητικό την Τετάρτη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος