Μ. Δημάση: Συνεργασία Δημοκριτείου Πανεπιστημίου με το Πανεπιστήμιο της Πάφου στην Κύπρο

Τη συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του εργαστηρίου Διδασκαλίας της Ελληνικής Γλώσσας ως Δεύτερης Ξένης Γλώσσας του Τμήματος Γλώσσας Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων χωρών του ΔΠΘ και του Σχολείου Ελληνικής Γλώσσας του Τμήματος Ιστορίας Πολιτικών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Πάφου στην Κύπρου ενέκρινε η Σύγκλητος του ΔΠΘ. Το παραπάνω γνωστοποίησε στο www.ertnews.gr η κα Μαρία Δημάση, πρόεδρος του τμήματος του Δ.Π.Θ.

Συνεχίζεται η συνεργασία με τη Νάπολη της Ιταλίας
Παράλληλα, στάθηκε στις δράσεις που υλοποιούνται από την αρχή του ακαδημαϊκού έτους στο πλαίσιο μιας σειράς συνεργασιών. Ειδικότερα, συνεργασία με το Τμήμα Επιστημών Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Suor Orsola Benincasa Νάπολης Ιταλίας: συν-διαχείριση του Διακρατικού, Διαπανεπιστημιακού, Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ψυχοπαιδαγωγικές, Διδακτικές και Διαπολιτισμικές προσεγγίσεις στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες», συν-διοργάνωση επιστημονικών συνεδρίων, ημερίδων κ.λπ.

Ποντιακή διάλεκτος με παράθυρο ανοιχτό στο Cambridge
Με το Πανεπιστήμιο του Cambridge και την Καθηγήτρια Ιωάννα Σιταρίδου στο πλαίσιο κυρίως του έργου του Εργαστηρίου Μελέτης, Καταγραφής και Διάσωσης της Ποντιακής Διαλέκτου, αλλά και του Εργαστηρίου Διδασκαλίας της Ελληνικής Γλώσσας ως Δεύτερης/ Ξένης Γλώσσας και του Τμήματος ΓΦΠΠΧ γενικότερα. Με την Ένωση Ελλήνων Ρουμανίας: υλοποίηση επιμορφωτικών προγραμμάτων για εκπαιδευτικούς που διδάσκουν την ελληνική γλώσσα στη Ρουμανία, υποτροφίες σε ομογενείς από τη Ρουμανία για δωρεάν φοίτηση στο Διακρατικό, Διαπανεπιστημιακό, Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών, έκδοση από κοινού του Εργαστηρίου Διδασκαλίας της Ελληνικής Γλώσσας ως Δεύτερης/ Ξένης Γλώσσας και της Ένωσης εγχειριδίου για την εκμάθηση της ελληνικής από Ρουμάνους κ.ά.

Με έδρα το Κίεβο συνεχίζεται η συνεργασία με τη Μαριούπολη
Αλλά και με κρατικό Πανεπιστήμιο της Μαριούπολης, η έδρα πλέον μεταφέρθηκε στο Κίεβο για την υποστήριξη των ελληνικών σπουδών από το ΤΓΦΠΠΧ, υποτροφίες σε αποφοίτους για δωρεάν φοίτηση στο Διακρατικό, Διαπανεπιστημιακό, Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών, έκδοση από κοινού του Εργαστηρίου Διδασκαλίας της Ελληνικής Γλώσσας ως Δεύτερης/ Ξένης Γλώσσας εγχειριδίου για την εκμάθηση της ελληνικής από Ουκρανούς, προετοιμασία κοινού ΠΜΣ κ.ά.

«Τον Οκτώβριο θα είμαστε σε θέση να αναφερθούμε στο σύνολο των συνεργασιών που θα υλοποιηθούν το τρέχον ακαδημαϊκό έτος» σημείωσε η κα Δημάση. Παράλληλα, τόνισε ότι με το σχέδιο της συμφωνίας συνεργασίας με το Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας του Τμήματος Ιστορίας Πολιτικών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Πάφου ανοίγει ένα ακόμη σημαντικό παράθυρο συνεργασίας με την Κύπρο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος