Μ.Χρηστάκης: Αγώνας δρόμου στους δήμους για τον περιορισμό του ενεργειακού κόστους

Αιρετοί και συνεργάτες, ένα χρόνο πριν τις εκλογές, σύμφωνα με τον Δρ. Μιχάλη Χρηστάκη, Πρόεδρο Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης “Κλεισθένης” βρίσκονται επιφορτισμένοι και με μια επιπλέον ευθύνη: Τον περιορισμό του ενεργειακού κόστους.

«Το πρώτο μέλημα της Τ.Α. αυτόν τον καιρό είναι πώς θα ανταποκριθούν στα έξοδα καθαρισμού, φύλαξης και θέρμανσης των σχολείων καλύπτοντας το ενεργειακό κόστος ακόμη και για τις επιπλέον ώρες που θα χρειαστεί» δήλωσε ο κος Χρηστάκης και σημείωσε « Και είναι αγώνας δρόμου γιατί ο προϋπολογισμός όλης της χρονιάς εξαντλείται τώρα, λόγω του αυξημένου κόστους, στους επτά και οκτώ μήνες».

Ίδια η αγωνία για την κάλυψη του ενεργειακού κόστους για όλες τις δομές που λειτουργούν υπό την ευθύνη των δήμων: σχολεία, αθλητικοί χώροι, χώροι πολιτισμού, δημαρχεία, κτίρια διοίκησης κ.α. «Οι δήμοι καλούνται», όπως ανέφερε, «να υλοποιήσουν ολοκληρωμένες μελέτες για τον περιορισμό των εξόδων της λειτουργίας των παιδικών σταθμών, αλλά και για τον επανασχεδιασμό των δρομολογίων που απαιτούνται για την κάλυψη των αναγκών του δήμου με τέτοιο τρόπο όμως που θα περιορίζουν τα χιλιόμετρα, άρα και τα έξοδα για την κίνηση τους».
Ιδιαίτερα κρίσιμος θεωρείται ο ρόλος του ενεργειακού επιθεωρητή, οι δήμοι θα πρέπει, αφού τον ορίσουν (όσοι δεν το έχουν ήδη κάνει), να προχωρήσουν με τη βοήθεια του στην καταγραφή των κτιρίων και των αναγκών τους και εν συνεχεία να ακολουθήσει ο σχεδιασμός των δράσεων και των μέτρων που απαιτούνται στο (σε κάθε) δήμο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος