Μ. Αρπλιά: Να σταθούμε δίπλα σε κάθε γονέα με αγάπη, αποδοχή και σεβασμό

Μια παρέα δημιουργικών ανθρώπων δημιούργησε και λειτουργεί ένα site, έναν ενημερωτικό «παιδότοπο» για γονείς, το Project Parenting δείχνοντας το σωστό τρόπο, να: Μεγαλώσουμε μαζί με τους γονείς… Στην ουσία πρόκειται για μια πρώτη ολιστική εκπαιδευτική πλατφόρμα για γονείς.

Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές ιστορίες» η «ψυχή» αυτής της προσπάθειας , η κα  Μαρίνα Αρπλιά σημείωσε πως πρόκειται για μια εκπαιδευτική πλατφόρμα για γονείς. Πριν την κατασκευή της οποίας πραγματοποίησαν περισσότερες από 1200 συνεντεύξεις με γονείς σε όλη την Ελλάδα για να διερευνήσουν ποια είναι τα ζητήματα που τους απασχολούν, τι είναι αυτό που τους προβληματίζει στις σχέσεις τους με τους γονείς και ποιά θέματα θα ήθελαν εκείνοι να δουν να αναπτύσσουν οι οκτώ επιστημονικοί συνεργάτες του project, θέματα που να αφορούν την γονεϊκότητα.

Μ. Αρπλιά: Να σταθούμε δίπλα σε κάθε γονέα με αγάπη, αποδοχή και σεβασμό
Η κα Μαρίνα Αρπλιά

Η ανταπόκριση των γονιών ήταν μεγάλη, ήδη το Site έχει αγκαλιαστεί από 13.000 φίλους σε όλη την Ελλάδα μέσω της σελίδας στο F/B και η προσπάθεια συνεχίζεται. Οι γονείς- επισκέπτες όπως εξήγησε η κα Αρπλιά έχουν την ευκαιρία να μαθαίνουν πρακτικές σειρές από βίντεο με εξειδικευμένα θέματα, για όλους τους ρόλους της ζωής. Και φυσικά τα παιδιά να κατανοούν καλύτερα την προσπάθειά τους. «Οι γονείς είναι υπέροχοι, το αξίζουν» δήλωσε η Μαρίνα Αρπλιά και μίλησε με ενθουσιασμό για τις πρακτικές σειρές από βίντεο με εξειδικευμένα θέματα, για όλους τους ρόλους της ζωής. Αλλά και για την δυνατότητα που δίνει το Project parenting να διαβάσουν οι αναγνώστες – γονείς άρθρα σε σχέση με εξειδικευμένα θέματα με πρακτική εφαρμογή για κάθε ανάγκη που τους προκύπτει, αλλά και να έρθουν, εφόσον συνεχίζουν να έχουν απορίες, σε επαφή με τους ίδιους τους ειδικούς.

«Στόχος μας δεν είναι άλλος από το να σταθούμε δίπλα σε κάθε γονέα με αγάπη, αποδοχή, σεβασμό και να παρέχουμε έγκυρη και πρακτική γνώση και την υποστήριξη που χρειάζεται για να μπορέσει να ανταποκριθεί στο ρόλο του. Είναι δύσκολος, αλλά είναι πολύ ωραίος ρόλος και οι προσπάθειες που καταβάλουν οι γονείς είναι μεγάλες, οπότε αξίζουν κάθε βοήθεια, αξίζουν το καλύτερο!» τόνισε  καλώντας τους γονείς, εντός κι εκτός Ελλάδος να γνωρίσουν τους εξειδικευμένους επαγγελματίες με τους οποίους οι δημιουργοί του project προετοιμάζουν και αναρτούν  το εκπαιδευτικό υλικό. Σίγουρα το στοίχημα της «πρώτης ματιάς» έχει κερδηθεί. Με την γονεϊκότητα να αποκτά ταυτότητα και ένα διαφορετικό νόημα στο διαδίκτυο.
Info
Η διεύθυνση https://www.projectparenting.gr/ οδηγεί στον κόσμο των γονιών και των παιδιών μέσα από μια άλλη ματιά

Ρεπορτάζ-κείμενο: Μαρία Νικολάου Φώτο:Μαρίνα Αρπλιά πηγή: F/B

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος