Λάθη και παραλείψεις για την είσπραξη ενίσχυσης των κτηνοτρόφων επισημαίνουν με έγγραφό τους προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι ΑΜΘ

Λάθη και παραλείψεις για την είσπραξη ενίσχυσης των κτηνοτρόφων, με βάση την ΚΥΑ για το Μέτρο 22, επισημαίνουν οι Κτηνοτρόφοι της ΑΜ-Θ, με έγγραφό τους προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Μεταξύ αυτών θέτουν πως  πολλοί κτηνοτρόφοι που πληρούν τους όρους της ΚΥΑ και μένουν ακόμα απλήρωτοι λόγω ΚΑΔ, παρά του ότι με τους ΚΑΔ αυτούς κάνουν νόμιμα όλες τις πωλήσεις των προϊόντων της κτηνοτροφικής τους εκμετάλλευσης.

Υπάρχουν κτηνοτρόφοι των οποίων οι αιτήσεις θεωρείται ότι δεν οριστικοποιήθηκαν, ενώ γνωρίζετε πολύ καλά ότι αυτό δεν ισχύει. Όλες σχεδόν οι αιτήσεις έγιναν από ΚΥΔ, τις περισσότερες φορές επί πληρωμή, χωρίς να δίνετε τη δυνατότητα θεραπείας της αστοχίας αυτής, που προέρχεται από αστοχίες του  συστήματος.

Υπάρχουν κτηνοτρόφοι, που είχαν μεγαλύτερο εισόδημα από άλλη ενασχόληση και κυρίως από αγροτικές καλλιέργειες και τους έμειναν εκτός πληρωμής. «Δεν έχετε αντιληφθεί εσείς και οι σύμβουλοι σας ότι αυτό γίνεται για ν’ αλληλοσυμπληρωθούν τα εισοδήματα και να μπορέσει να επιβιώσει ο κάθε άνθρωπος και η οικογένεια του και όχι από εργασιομανή διαστροφή;

“Προχωρήστε άμεσα σε διορθωτικές κινήσεις», καταλήγει το έγγραφο των Κτηνοτρόφων της ΑΜ-Θ προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος