Λ. Μαριδάκης: Να επενδύσουμε στο καλό στοιχείο μέσα μας, στην ανάγκη για ζωή

Για τo «Γεμάτος με το τίποτα», το νέο του τραγούδι, μίλησε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές ιστορίες» ο Λεωνίδας Μαριδάκης, για ένα ντουέτο με «ανοιξιάτικη» διάθεση που ερμηνεύει ο ίδιος και ο Σταύρος Σιόλας. Η μουσική ανήκει στον Λεωνίδα Μαριδάκη, ενώ τους στίχους υπογράφει ο Δημήτρης Λέντζος.

Λ. Μαριδάκης: Να επενδύσουμε στο καλό στοιχείο μέσα μας, στην ανάγκη για ζωή«Πρόκειται για ένα ρυθμικό, ερωτικό τραγούδι στο οποίο η παράδοση συναντά το έντεχνο με μια διάθεση εξωστρέφειας και γιορτής», ανέφερε και «ξετύλιξε» το «κουβάρι» αυτής της δημιουργίας.
Ένα ακόμη τραγούδι από το δίσκο που έρχεται, το «Δίδυμα σαν σκουλαρίκια», το τρίτο στη σειρά single -προπομπό του δίσκου. «Τον θαυμάζω από παλιά τον Σταύρο Σιόλα, τον παρακολουθώ και σαν συνθέτη και σαν τραγουδιστή. Ύστερα είναι κι αυτοί οι στίχοι, που είναι τόσο λιτοί και τόσο όμορφοι, ήρθε και το video clip και είναι ό,τι καλύτερο μπορούσα να κάνω, ένα ‘δεμένο’ άκουσμα με τις ‘παραξενιές’ που βγάζουν οι δύο φωνές μαζί, που μπλέκονται. Είμαι πολύ περήφανος», ανέφερε παρουσιάζοντας τη νέα του δουλειά, και μίλησε για έναν ύμνο στην αγάπη.

«Είναι ένας ύμνος στην αγάπη, ένας ύμνος σε όλα αυτά τα άυλα και πολύ σπουδαία που μας γεμίζουν σε αντίθεση με τα υλικά αγαθά που μας γεμίζουν, αλλά πρόσκαιρα και όχι τόσο ουσιαστικά. Ένα πολύ ερωτικό τραγούδι που περιγράφει το αίσθημα της πληρότητας που μπορεί να μας δώσει κάτι άυλο αλλά τόσο ουσιαστικό για την ανθρώπινη φύση όπως είναι ο έρωτας.»

Όπως είπε ο κ. Μαριδάκης, «η μουσική -έτσι κι αλλιώς- είναι ομαδική υπόθεση. Στίχοι από τον Δημήτρη Λέντζο, λένε πολύ καλύτερα αυτά που θα ήθελα να πω και πολύ πιο ολοκληρωμένα». Όπως τόνισε, ο χρόνος της πανδημίας ήταν χρόνος δημιουργίας. «Όλοι έχουμε ζοριστεί. Προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε και να δούμε πώς θα βγούμε μέσα από αυτό. Ωστόσο, καλλιτεχνικά είναι ένα ισχυρό ερέθισμα για τους καλλιτέχνες. Πάντα οι δυσκολίες στη ζωή γεννάνε πράγματα στους καλλιτέχνες, είναι μια πρώτη ύλη για να την πάρει κάποιος και να απαντήσει σε αυτή τη δυσκολία με κάτι όμορφο».

Τέλος, επέλεξε να στείλει το δικό του μήνυμα στους πολίτες προτρέποντάς τους να σκέφτονται θετικά. «Να μη μας καταβάλει η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την πανδημία και να μη μπαίνουμε σε μια κατάσταση ήττας μέσα σε αυτή τη δυσκολία. Και να προσπαθούμε ο καθένας με τον τρόπο του, με σύστημα και με δουλειά να το κάνει. Μέσα από τη δουλειά του ο καθένας και τη σχέση που έχει με τους ανθρώπους να απαντάει σ’ αυτή τη δυσκολία». Για να καταλήξει λέγοντας ότι: «Υπάρχει το καλό στοιχείο, η ανάγκη για ζωή μέσα μας και σε αυτό μπορούμε να επενδύσουμε. Το τραγούδι “μιλάει” για κάτι, που το έχουμε πάντα πολύ ανάγκη, μια αίσθηση ανάσας ταξιδιού, να μπορέσουμε να ονειρευτούμε ωραία πράγματα».

συνέντευξη-κείμενο: Μαρία Νικολάου

Info

κατεβάστε το τραγιούδι σε mp3

Κατεβάστε το τραγούδι σε WAV

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος