Λ. Μαριδάκης: Η ελευθερία είναι και κάτι που σιγά-σιγά όλο «κουτσουρεύεται»

Με αφορμή το νέο του τραγούδι-ντουέτο με τη Βίκυ Καρατζόγλου, “Στων Λωτοφάγων το νησί” σε στίχους του Δημήτρη Λέντζου, ένα ακόμα σινγκλ από το cd “Δίδυμα σαν σκουλαρίκια” που έρχεται, ο Λεωνίδας Μαριδάκης, ο γνωστός συνθέτης- τραγουδοποιός μίλησε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (24-11-2021) για την ιστορία που κρύβεται πίσω από την ιστορία του τραγουδιού.

Θέμα του τραγουδιού είναι η φυγή, η φυγή από αυτά που «ζορίζουν» όλους, από τις συμβάσεις και τους συμβιβασμούς, από τις επιλογές που γίνονται και από άλλες πάλι που δε γίνονται, όπως λέει. «Μιλά για ένα νέο ζευγάρι που φεύγει για να ξεχάσει τις δυσκολίες και τους συμβιβασμούς» ανέφερε ο Λεωνίδας Μαριδάκης και μίλησε για την φυγή που είναι συνάμα και προοπτική και επιλογή που δίνει άλλο αέρα. «Το να φεύγει είναι πολύ δύσκολο, πολύ γοητευτικό, το να μένει είναι πιο εφικτό και πολύ δύσκολο επίσης» ανέφερε, παράλληλα συμφώνησε πως μερικές φορές η φυγή ισοδυναμεί με την ήττα -όχι όμως σε αυτή την ιστορία του τραγουδιού.

«Η εποχή μας, λόγω και της τεχνολογίας ως έναν βαθμό, μας αφαίρεσε το δικαίωμα να φύγουμε από τα προβλήματά μας και να “κρυφτούμε” κάπου» ανέφερε ο δημιουργός σημειώνοντας πως η φυγή του τραγουδιού του “δεν είναι ακριβώς φυγή, είναι και μια άλλη επιλογή και εκεί είναι και η γοητεία του” -μια ιστορία γραμμένη και αυτή από τον Δημήτρη Λέντζο. «Έχουμε ετοιμάσει μια καινούργια δουλειά με τέσσερα πρώτα single και ακολουθούν άλλα πέντε, εννέα τραγούδια στο σύνολό τους» ανέφερε, σημειώνοντας ότι η έκδοσή του ακολουθεί τους επόμενους μήνες μέσα από τις εκδόσεις «Μετρονόμος».

Μιλώντας για την ελευθερία ο κος Μαριδάκης σημείωσε ότι την εποχή αυτή είναι «ζητούμενο σίγουρα» και πρόσθεσε «χρειάζεται πολύ αγώνα και κόπο να κατακτηθεί σε οποιοδήποτε βαθμό η ελευθερία. Είναι διαχρονικό αίτημα της ανθρωπότητας και των ανθρώπων πάντα και είναι και κάτι που σιγά-σιγά όλο «κουτσουρεύεται», όλο λείπει, (γιατί είναι και) οι εξουσίες που πάντα το πολεμάνε και προσπαθούν τους ανθρώπους να τους βάζουν σε καλούπια για να τους ελέγχουν και να τους εξουσιάζουν». Παράλληλα, σημείωσε ότι και στην πολιτική της και στην υπαρξιακή της διάσταση είναι σπουδαία και ζωτικής σημασίας για τους ανθρώπους.

Όσον αφορά το «κρατάτε τις αποστάσεις» -που στην εποχή αυτή αποδεικνύεται και σωτήριο λόγω της πανδημίας- ρωτήθηκε για τον αν ελλοχεύει κίνδυνος να παραμείνει και σημείωσε: «Η απόσταση από τον άλλον είναι μεγάλος κίνδυνος αν γίνει κάτι μόνιμο. Ανάγκη της εποχής λόγω του κορονοϊού, να χειριστούμε τις ανάγκες της εποχής και να μπορούμε να επιβιώσουμε και να ξεπεράσουμε αυτό το μεγάλο πρόβλημα. Από την άλλη, όμως, για να μην εθιστούμε σε μια τέτοια κατάσταση και χάσουμε την ανθρώπινη επαφή που είναι και το πιο σημαντικό πράγμα, αυτό που μας έχει μείνει για να νιώθουμε άνθρωποι με αισθήματα. Αυτό δεν πρέπει να το συνηθίσουμε».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος