Κυριάκος Μητσοτάκης: “Ισχυρή Θράκη, Ισχυρή Ελλάδα – Είστε ο καθρέπτης της χώρας μας στους γείτονες μας”

Κυριάκος Μητσοτάκης: “Ισχυρή Θράκη, Ισχυρή Ελλάδα – Είστε ο καθρέπτης της χώρας μας στους γείτονες μας”Στα 360 και πλέον προϋπολογισμού κοντά στα 7,6 δις ευρώ, ανέρχονται τα έργα, που παρουσίασε το πολυπληθές κλιμάκιο των νευραλγικών υπουργείων, στο πλαίσιο της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Ροδόπη.

Από τις αναφορές του πρωθυπουργού ξεχώρισε το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής, που θα είναι έτοιμο το 2025 και θα είναι μια μονάδα υγείας πρότυπο σε όλη την Ελλάδα.

Το ΔΠΘ, ήταν από τους πρώτους σταθμούς της επίσκεψης του κ. Μητσοτάκη στην Κομοτηνή, υπογραμμίζοντας τη σημαντικότητα του, ως το τρίτο πανεπιστήμιο της Χώρας. Αναφορικά με τα νέα τμήματα, ανακοίνωσε την λειτουργία του τμήματος ψυχολογίας στο Διδυμότειχο του χρόνου και τον μεθεπόμενο χρόνο το τμήμα Εργοθεραπείας στην Κομοτηνή.

Στάθηκε ιδιαίτερα στα έργα αναβάθμισης στα δύο λιμάνια-Καβάλας και Αλεξ/πολης. Το πρώτο θα ιδιωτικοποιηθεί, ενώ το δεύτερο με προσωπική απόφαση του πρωθυπουργού παραμένει στον έλεγχο του Κράτους, λόγω των κρίσιμων συγκυριών. Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις συνδυασμένες μεταφορές, αξιοποιώντας λιμάνια, αεροδρόμια και Σιδηρόδρομο.

Για την Σιδηροδρομική σύνδεση της ΑΜ-Θ-Θεσσαλονίκη-Τοξότες-Κομοτηνή Αλεξ/πολη- ξεκαθάρισε πως το έργο θα γίνει, ωστόσο θα καθυστερήσει και έργα αναβάθμισης θα γίνουν και στο υπάρχον δίκτυο.

Εδώ ο πρωθυπουργός ανέφερε και το χερσαίο μεταφορικό ισοδύναμο, όπου θα επιδοτούνται οι μεταφορές μέσω του σιδηροδρόμου από την περιφέρεια προς την Θεσσαλονίκη.

Σε ότι αφορά το Φράγμα Κομψάτου, τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς, μπαίνουν σε τροχιά επικαιροποίησης οι περιβαλλοντικές μελέτες και από πλευράς υπουργείου θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια να υλοποιηθεί το έργο.

Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του κ. Μητσοτάκη για την δημογραφική συρρίκνωση, λέγοντας πως η περιοχή θα πρέπει να τύχει μιας ιδιαίτερης στήριξης για την ανακοπή του ρεύματος της εσωτερικής μετανάστευσης.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε μια δεύτερη θητεία, η οποία θα προκύψει από τους πολίτες που θα κρίνουν το έργο της κυβέρνησης. Στην δεύτερη θητεία , για την οποία χρησιμοποίησε τον όρο προοδευτική ανατροπή, όπως τόνισε, πρώτη του προτεραιότητα θα είναι η υγεία και οι καλύτεροι μισθοί.

Πρόταξε το δίλημμα αυτών των κρίσιμων εκλογών της Άνοιξης που δεν είναι άλλο από την συνέχεια στην προκοπή, στην σταθερότητα, την συνέπεια και την συνέχεια, απέναντι στην δεύτερη φορά στη Συμφορά-κλειστές τράπεζες, υπέρογκοι φόροι-, καταλογίζοντας απουσία προγράμματος από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Υπογράμμισε δε πως η πρώτη κάλπη θα βγάλει την κυβέρνηση της επόμενης ημέρας.

Την ομιλία του την έκλεισε με τα λόγια του Δημόκριτου από την Ξάνθη: « Να σκέφτεσαι σωστά, να μιλάς σωστάς και να κάνεις αυτά που πρέπει», εκφράζοντας την αισιοδοξία του πως θα νικήσουν οι δυνάμεις της αλήθειας και της προόδου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος