Ξάνθη: Ερώτηση του ΚΚΕ για τις επικείμενες απολύσεις Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί τι μέτρα θα πάρει άμεσα η κυβέρνηση:- Για την παραμονή στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων των οπλιτών βραχείας ανακατάταξης που την 29η Μάη 2023

Ερώτηση, προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με θέμα τις Επικείμενες απολύσεις Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ.

Όπως αναφέρουν: “Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ.) με έγγραφό της αναδεικνύει την αγωνία, καθώς και την ανησυχία των διακοσίων πενήντα (250) Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ), που συμπληρώνουν ήδη έξι (6) χρόνια θητείας στις 29 του Μάη 2023 και θα απολυθούν από τις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και των περίπου τέσσερις χιλιάδων (4000) που θα ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια και θα ενταχθούν στην ανεργία, χωρίς δικαιώματα και επιδόματα από το ταμείο ανεργίας. Οι ευθύνες της κυβέρνησης της Ν.Δ. είναι μεγάλες, διότι συνεχίζει να αντιμετωπίζει με διαφορετικό τρόπο τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, ανάλογα με την προέλευσή τους και τον χρόνο πρόσληψής τους. Στον πρόσφατο νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση, με τον τίτλο μάλιστα «μέριμνα προσωπικού», ουδεμία μέριμνα έλαβε για τα ανωτέρω στελέχη που θα οδηγηθούν στην ανεργία σύντομα. Αν και οι ΟΒΑ είναι στελέχη που προσφέρουν τις εργασίες τους, όπως και τα λοιπά στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, η κυβέρνηση συνεχίζει να τους απαξιώνει και να τους εκμεταλλεύεται, όπως για παράδειγμα στο θέμα της εκτέλεσης των υπηρεσιών, όπου ορίζονται να εκτελούν υπηρεσίες ακόμη και διπλάσιες από τα λοιπά στελέχη, χωρίς καμία αποζημίωση και ειδικότερα χωρίς αποζημίωση για τη νυκτερινή τους εργασία. Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την παραμονή των ΟΒΑ στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων, διασφαλίζοντας τη συνέχιση της εργασίας τους με σκοπό τη συμπλήρωση πλήρους συντάξιμης υπηρεσίας”.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί τι μέτρα θα πάρει άμεσα η κυβέρνηση:

Για την παραμονή στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων των οπλιτών βραχείας ανακατάταξης που την 29η Μάη 2023 θα απολυθούν, αλλά και των ΟΒΑ που θα απολυθούν τα επόμενα χρόνια.

Για την ονομασία των ως άνω ΟΒΑ, που συμπληρώνουν τα έξι (6) χρόνια παραμονής στις ένοπλες δυνάμεις, ανεξαρτήτου ειδικότητας, Όπλου ή Σώματος, σε Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠΟΠ), προκειμένου να διασφαλιστεί η εργασιακή τους συνέχεια με σκοπό τη συμπλήρωση πλήρους συντάξιμης υπηρεσίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος