Κώστας Κατσιμίγας: Άμεσα αντανακλαστικά και διορθώσεις για την κατάταξη στη «μαύρη λίστα», Θάσου και Σαμοθράκης

Σε ανοησία και μη καλή γνώση της περιοχής της ΑΜ-Θ και των νησιών της , Θάσου και Σαμοθράκης, απέδωσε ο επικεφαλής της παράταξης Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία, Κώστας Κατσιμίγας, την κατάταξη, (με βάση τον υγειονομικό διαχωρισμό του Υπουργείου Υγείας), στην τρίτη κατηγορία μεγάλης επικινδυνότητας.

Η κατάταξη έγινε καθώς αξιολογήθηκε πως στερούνται υποδομών υγείας και πως βρίσκονται σε απόσταση μεγαλύτερη των δύο ωρών από μεγάλα Νοσοκομεία ή Νοσοκομεία αναφοράς και στερούνται επίσης και υπηρεσιών ΕΚΑΒ.
“Δεν προχώρησαν σε διαψεύσεις από το αρμόδιο υπουργείο πάντως…” τόνισε ο κ.Κατσιμίγας, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής.
Αν και ρωτήθηκε επίμονα ο κ. Κατσιμίγας αν αυτό υποκρύπτει και …σκοπιμότητα κάποιου είδους, το αρνήθηκε κατηγορηματικά, επικαλούμενος την πλούσια αυτοδιοικητική του πείρα και τις συναντήσεις πολλές φορές με τους υπαλλήλους των υπουργείων που είναι «αδιάβαστοι» κυρίως για την γεωγραφική θέση περιοχών της Ελλάδας και δη της Θράκης…
Κάλεσε τους αρμόδιους υπουργούς Υγείας και Τουρισμού, αλλά και την Περιφέρεια να επιδείξουν γρήγορα αντανακλαστικά και να αποκαταστήσουν διορθωτικά με μέτρα στήριξης τα δύο νησιά, που φυσικά και δεν στερούνται υγειονομικών υποδομών και βρίσκονται πολύ κοντά σε μεγάλα νοσοκομεία και νοσοκομείο αναφοράς.
Κάλεσε δε την Περιφέρεια να ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με τους τουρίστες από Ρουμανία και Βουλγαρία και πως με βάση τις διπλωματικές ενέργειες να εξασφαλίσουν, την άνετη διέλευση των τουριστών προς την Ελλάδα.

Η συνέντευξη του κ. Κατσιμίγα στην ΕΡΤ Κομοτηνής

Ο κ. Κατσιμίγας ήταν από τους πρώτους που αντέδρασαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜ-Θ, ζητώντας να γίνουν παρεμβάσεις διορθωτικές, μια και πλέον η ζημιά έγινε για τα δύο νησιά.
Ανακοίνωση εξέδωσε και ο επικεφαλής της παράταξης «Περιφερειακή Σύνθεση», Χριστόδουλος Τοψίδης λέγοντας πως η Διοίκηση παρακολουθεί ως απλός θεατής τα γεγονότα.
Η ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας

 ΘΑΣΟΣ ΚΑΙ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
 ΕΚΕΙ ΚΑΤΕΤΑΞΕ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΑΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
 Αποδεικνύεται ότι οι “ειδικοί” του Υπουργείου έχουν μαύρα μεσάνυχτα.

Στην τρίτη κατηγορία μεγάλης επικινδυνότητας κατατάσσουν οι αρμόδιοι της Αθήνας τα δύο νησιά της Περιφέρειάς μας Θάσο και Σαμοθράκη ως στερούμενα υποδομών υγείας και ευρισκόμενα σε απόσταση μεγαλύτερη των δύο ωρών από μεγάλα Νοσοκομεία ή νοσοκομεία αναφοράς και στερούμενα υπηρεσιών ΕΚΑΒ.
Προφανώς οι αρμόδιοι του Υπουργείου Υγείας που κατέταξαν τα νησιά μας στην ίδια κατηγορία με την Ανάφη, την Αστυπάλαια, την Κάσο, το Καστελόριζο, τον Άη Στράτη, τους Οθωνιούς και τη Γαύδο, δεν τα έχουν δει ούτε στο χάρτη.
Προφανώς δεν γνωρίζουν, ως ώφειλαν, ότι τα νησιά έχουν πολύ καλά εξοπλισμένα Κέντρα Υγείας με πλήρως εξοπλισμένα ασθενοφόρα. Η Θάσος απέχει από δύο μεγάλα Νοσοκομεία απόσταση λιγότερη από 1 ώρα και 30 λεπτά και η Σαμοθράκη λιγότερο από δύο ώρες από Νοσοκομείο Αναφοράς (Πανεπιστημιακό Αλεξ/πολης).
Η ζημιά ήδη έγινε και τώρα πρέπει να τρέξουμε να την περιορίσουμε. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι η ενέργεια του Υπουργείου ήταν σκόπιμη αλλά αναπόφευκτα θεωρούμε ότι όσοι επιλήφθηκαν την κατάταξη των νησιών είναι ανεπαρκείς, ανεύθυνοι και επικίνδυνοι, η δε πολιτική ευθύνη της ηγεσίας τεράστια.
Καλούμε την διοίκηση της Περιφέρειας αλλά και όλες τις Παρατάξεις της αντιπολίτευσης σε συστράτευση για την άμεση ανάκληση της κατάταξης και την ουσιαστική στήριξη των νησιών μας με κάθε τρόπο (προβολής, ελαφρύνσεων, επιδοτήσεων κλπ).
Η ανακοίνωση του κ. Τοψίδη
ΓΡΑΠΤΗ ΔΗΛΩΣΗ

του επικεφαλής της παράταξης «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ»
Χριστόδουλου Τοψίδη

«Η διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη και τους Αντιπεριφερειάρχες παρακολουθεί τις εξελίξεις που ανακοινώνει το Υπουργείο ως απλοί θεατές !»

Το Υπουργείο κατά την χθεσινή του ανακοίνωση περί της επικινδυνότητας των νήσων, κατέταξε τη Θάσο και τη Σαμοθράκη λόγω της επικείμενης υγειονομικής κρίσης στην υγεία (covid-19) σε ζώνη υψηλής επικινδυνότητας. Δεν γνωρίζουμε τα κριτήρια που χρησιμοποίησε το Υπουργείο, αλλά είναι αδιαμφισβήτητο ότι εδώ βρισκόμαστε μπροστά σε ένα θέμα που έχει δύο πτυχές. Τόσο την πραγματική, για την οποία είμαστε βέβαιοι ότι τα δύο νησιά είναι από τα ασφαλέστερα στον τομέα αυτό, όσο και του ανταγωνισμού, όπου είναι προφανές ότι το Υπουργείο «ρίχνει» τη Θάσο και τη Σαμοθράκη προς όφελος όλων των υπολοίπων τουριστικών περιοχών της Βόρειας Ελλάδος.

Την ίδια στιγμή που το Υπουργείο διαπράττει αυτό το μεγάλο λάθος, η διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ, ο Περιφερειάρχης και οι Αντιπεριφερειάρχες, παραμένουν ως αμέτοχοι θεατές μπροστά στο φλέγον αυτό ζήτημα. Έτσι ούτε απέτρεψαν την δυσμενή αυτή κατάταξη, ούτε αντέδρασαν άμεσα ώστε να διορθωθεί. Αποδεικνύεται, όμως, ότι παρά τις πολυδιαφημιζόμενες «άκρες» που διαθέτουν στην κυβέρνηση, δεν είχαν καμία ενημέρωση! Εκτός και αν δεν αντιλήφθηκαν τη σοβαρότητα του θέματος.

Τους καλούμε, αντί να ασχολούνται με την πολιτική των φωτογραφιών, των ανέξοδων δηλώσεων, των αυτονόητων θεμάτων της καθημερινότητας και της εναγώνιας προσπάθειάς τους να καπηλευθούν τη δουλειά σοβαρών επιχειρήσεων και φορέων του τουρισμού (όπως ευστόχως και δικαίως καταγγέλλει στην γραπτή της δήλωση, η Περ. Σύμβουλός της παράταξής μας, κα Μαρία Πολυμέρου), να συνέλθουν και να απαιτήσουν από το Υπουργείο να αποκαταστήσει την κατάταξη της Θάσου και της Σαμοθράκης, σχετικά με το ζήτημα της ζώνης κατάταξης για λόγους επικινδυνότητας εξαιτίας του COVID – 19.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ