Κορονοϊός:Τι σημαίνει «Κρατάμε αποστάσεις»

Ένα έντυπο με τίτλο: “Τι σημαίνει «Κρατάμε αποστάσεις»” διανέμει με ηλεκτρονική αλληλογραφία το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Ροδόπης. Το έντυπο εκδόθηκε από την οργάνωσηInclusionEuropeκαι μεταφράστηκε στα Ελληνικά από την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) της Ελλάδας.

Κορονοϊός:Τι σημαίνει «Κρατάμε αποστάσεις»
Ο πρόεδρος του Σωματείου ΑμεΑ Ροδόπης κος Τρύφωνας Καρούντζος σε παλαιότερη συνάντηση με τον δήμαρχο Σαπών κο Ντίνο Χαριτόπουλο.

“Λόγω της κατάστασης με τον Κορονοϊό, όλοι μιλούν για το ότι πρέπει να«κρατάμε αποστάσεις».
Τι σημαίνει όμως«κρατάμε αποστάσεις»;” αναρωτιέται ο συντάκτης και εξηγεί: Κρατάμε αποστάσεις σημαίνει ότι δεν πρέπει να είμαστε πολύ κοντά ο ένας στον άλλον. Αυτό βοηθά στο να μην αρρωστήσουν περισσότερα άτομα από τον Κορονοϊό.”

Επίσης στο ίδιο έντυπο αναφέρεται:” Σημαίνει ότι πρέπει να δουλεύουμε από το σπίτι και να μην πηγαίνουμε εκεί που βρίσκεται η εργασία μας. Σημαίνει ότι τα Κέντρα Φροντίδας για άτομα με αναπηρία μπορεί να κλείσουν και να μας ζητήσουν να μείνουμε σπίτι μας. Σημαίνει ότι πρέπει να μείνουν κλειστά τα εστιατόρια.Επίσης, ακυρώνονται εκδηλώσεις όπως πάρτι ή συνέδρια.”

Στο ίδιο κείμενο αναφέρεται: “Είναι δύσκολο να είμαστε απομονωμένοι. Για αυτόν το λόγο, κατά τη διάρκεια που πρέπει να κρατάμε αποστάσεις, είναι σημαντικό να μιλάμε και να επικοινωνούμε με άλλα άτομα. Μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί τους με το τηλέφωνο ή ηλεκτρονικά.”

Πώς μπορείτε να επικοινωνήσετε ηλεκτρονικά με άλλα άτομα;
Για να έχουμε επαφή με άλλα άτομα ή για να μπορούμε να συνεχίζουμε να δουλεύουμε, μπορούμε να χρησιμοποιούμε άλλα μέσα επικοινωνίας. Για παράδειγμα:Καλώντας κάποιον στο τηλέφωνο
Χρησιμοποιώντας το WhatsApp για να παίρνουμε τηλέφωνο ή να στέλνουμε γραπτό μήνυμα Χρησιμοποιώντας το Skype. Υπάρχουνκαιάλλεςηλεκτρονικέςεφαρμογέςπουμπορούνναχρησιμοποιηθούνγιαναγίνουν ηλεκτρονικάσυναντήσειςπολλώνατόμων: Microsoft Teams,Zoom, Find more information about Coronavirus here.”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος