Κομοτηνή:Ξεκίνησε η εκκοκκιστική περίοδος για το βαμβάκι

Την αισιοδοξία του πως η φετινή εκκοκκιστική περίοδος θα είναι καλύτερη από πέρυσι και με τις τιμές να κυμαίνονται πάνω από τα 45 λεπτά το κιλό το βαμβάκι, κατέθεσε σε συνέντευξή του στην ΕΡΑ Κομοτηνής ο Δ/ντης των Θρακικών Εκκοκκιστηρίων Σταμάτης Κουρούδης.

Ο κ. ΚΟυρούδης τόνισε πως η τιμή του βαμβακιού θα ανακοινωθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου και προς το παρόν γίνεται η εισκόμιση των ξηρικών καλλιεργειών βαμβακιού.
Σε μερικές μέρες θα ξεκινήσει και η εισκόμιση από τα ποτιστικά χωράφια, από τα οποία ευελπιστούν παραγωγοί και εκκοκκιστές, πως παρά τις διακυμάνσεις στην απόδοση, λόγω της σποράς και των καιρικών συνθηκών, να είναι ικανοποιητική.
Εξ άλλου ο κ. Κουρούδης στάθηκε στο γεγονός πως στα Θρακικά Εκκοκκιστήρια έχει ξεκινήσει από πέρυσι μια διαφορετική τακτική προσέγγισης βαμβακοπαραγωγών, που είναι η μοναδική στην Ελλάδα. Σύμφωνα με αυτή έχει «κλειδώσει» η τιμή της αγοράς του Βαμβακιού, από πέρυσι τον Δεκέμβριο και θα διαρκέσει ως το Μάϊο του 2017.
«Αυτό το εργαλείο βοηθάει τους παραγωγούς να κρατούν σταθερή μία τιμή, όπως για φέτος οι παραγωγοί θα πληρωθούν στα 50 λεπτά», σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Κουρούδης.
Κομοτηνή:Ξεκίνησε η εκκοκκιστική περίοδος για το βαμβάκι

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος