Κομοτηνή: Το Σκαθάρι απειλεί τις μέλισσες

Ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Ν. Ροδόπης “Το Κεντρί ” διοργανώνει αύριο στις εννέα και μισή το πρωί ένα πολύ σημαντικό σεμινάριο στο Κέντρο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ Κομοτηνής , για την Διατροφή της Μέλισσας με ομιλητή τον κο Βασίλειο Λιόλιο, Διδάκτωρ Α.Π.Θ. , αλλά και για την νέα απειλή που πλήττει την Ιταλία και τη Γαλλία και ονομάζεται Σκαθάρι (Aethina tumida) με ομιλητή τον κο Κωνσταντίνο Ουρεηλίδη Κτηνίατρο, εκπρόσωπο της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το Σκαθάρι.

Κομοτηνή: Το Σκαθάρι απειλεί τις μέλισσες
Ο πρόεδρος του Συλλόγου, ο κος Νίκος Καρακοστίδης

Το Σκαθάρι απειλεί τις μέλισσες
Η απειλή του Σκαθαριού έχει τρομοκρατήσει το ΔΣ του Συλλόγου με τον κο πρόεδρο, τον κ. Νίκο Καρακοστίδη να σημειώνει ότι ο κος Ουρεηλίδης θα ενημερώσει τους μελισσοκόμους . «Επίσημα αυτό το Σκαθάρι δεν έχει έρθει ακόμη στην Ελλάδα. Ελπίζουμε να μην έρθει γιατί αν έρθει θα καταστρέψει τον μελισσοκομικό κεφάλαιο της χώρας, καθώς μπορεί να πλήξει ένα μεγάλο αριθμό κυψελών. Ένας από τους λόγους που καλέσαμε τον κο Ουρεηλίδη, που είναι εξειδικευμένος. Τρομοκρατήθηκα όταν τον άκουσα να μιλά σε συνέδριο στην Αθήνα. Αυτό που με ανησύχησε πάρα πολύ είναι ότι το κράτος δεν έχει λάβει καμία μέριμνα. Είναι όλα στον αυτόματο πιλότο» ανέφερε ο κος Καρακοστίδης στην Ε.Ρ.Τ. Κομοτηνής .

Κομοτηνή: Το Σκαθάρι απειλεί τις μέλισσεςΣήμερα στην Ροδόπη έχουν πιστοποιηθεί με το μελισσοκομικό βιβλιάριο περισσότεροι από 700 μελισσοκόμοι. «Από εκεί και πέρα, επειδή επικρατεί μεγάλο μπάχαλο στο χώρο της μελισσοκομίας, είναι περισσότεροι αυτοί οι οποίοι ασχολούνται έχοντας δύο –τρείς, δέκα και δεκαπέντε κυψέλες στην διάθεσή τους. Με αποτέλεσμα να είναι περισσότεροι από 1000 όσοι ασχολούνται με την μελισσοκομία στη Ροδόπη» δηλώνει ο κος Καρακοστίδης και σημειώνει ότι σήμερα στο Κεντρί είναι εγγεγραμμένοι 104 μελισσοκόμοι. «Υπάρχει μια δυσπιστία» σημειώνει ο κος πρόεδρος καλώντας όλους να πάρουν μέρος και να παρακολουθούν από κοντά τα ενημερωτικά σεμινάρια του Συλλόγου. «Σημασία έχει να μην αποκρύψει κανείς ο,τι συμβεί. Ήδη γίνονται επαφές και με τον ΕΛΓΑ ώστε να δρομολογηθεί η υλοποίηση του Νομικού Πλαισίου, που απαιτείται, ώστε να δικαιούνται αποζημίωσης οι μελισσοκόμοι και από τις ζημιές που προκαλεί το σκαθάρι» δηλώνει ο κος Καρακοστίδης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η παρουσίαση του κ. Λιόλιου για την διατροφή της μέλισσας. «Μας απασχολεί ιδιαίτερα τώρα το χειμώνα η διατροφή της μέλισσας. Θα μας μιλήσει και για την γύρη, τον τρόπο συντήρησης, καθώς άλλαξαν τα δεδομένα, δεν ισχύει ό,τι ίσχυε πέρσι» δηλώνει ο δραστήριος πρόεδρος και σημειώνει «Θα είναι δύο ώρες περίπου η διάρκεια της ενημέρωσης και μπορούν να υποβάλλουν οποιαδήποτε ερώτηση στους ομιλητές οι συμμετέχοντες.»
Info
O Σύλλογος στον ίδιο χώρο του σεμιναρίου θα κόψει και την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα του .Η είσοδος είναι ελεύθερη και στα μη μέλη του Συλλόγου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος