Κομοτηνή:ΤΕΕ Θράκης και Δημήτρης Χαρίτου ενώνουν δυνάμεις κατά του χρυσού

Το ΤΕΕ Θράκης επισκέφτηκε σήμερα το πρωί της ο Υποψήφιος Βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Δημήτρης Χαρίτου, και συζήτησε για τα αναπτυξιακά ζητήματα του τόπου μας με τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής, κ. Δημήτρη Λουρίκα. Τη συζήτηση απασχόλησε έντονα το ζήτημα των εξορύξεων χρυσού, το οποίο επανήλθε στην επικαιρότητα πριν από λίγες μέρες, με αφορμή τις δηλώσεις του πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, περί αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου και στη Θράκη.

Οι κ.κ. Χαρίτου και Λουρίκας συμφώνησαν ότι δεν έχουν διαφοροποιηθεί τα
δεδομένα σχετικά με τις επίμαχες εξορυκτικές δραστηριότητες και, συνεπώς, δεν
υφίσταται κανένας απολύτως λόγος διαφοροποίησης της αρνητικής θέσης έχουν
υιοθετήσει διαχρονικά η τοπική κοινωνία και οι φορείς της.

Κομοτηνή:ΤΕΕ Θράκης και  Δημήτρης Χαρίτου ενώνουν δυνάμεις κατά του χρυσούΟ κ. Χαρίτου ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Θράκης, που αποδέχτηκε την πρόσκλησή του για συνάντηση και συζήτηση γύρω από τα αναπτυξιακά ζητήματα της περιοχή μας, ενώ υπογράμμισε ότι «οι εξορυκτικές δραστηριότητες χρυσού δεν έχουν καμία θέση στη βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη που επιδιώκουμε για τον τόπο μας,
διότι λειτουργούν ανταγωνιστικά και καταστροφικά έναντι όλων των άλλων παραγόντων και συντελεστών που συμβάλλουν σε αυτή». «Ως εκ τούτου, είναι ριζικά αντίθετες με τους δικούς μας αναπτυξιακούς σχεδιασμούς», επισήμανε, ενώ παρατήρησε ότι το γεγονός πως επανέρχονται με μεγαλύτερη ένταση τα συγκεκριμένα συμφέροντα στην περιοχή μας, οφείλεται προφανώς στο ότι ενθαρρύνθηκαν από τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.
Τόνισε την ανάγκη να υπάρξει αρραγές μέτωπο των πολιτικών, κοινωνικών, παραγωγικών και επιστημονικών δυνάμεων όλης της περιοχής προς την κατεύθυνση της αποτροπής των αρνητικών εξελίξεων, ενώ απευθυνόμενος στον κ. Λουρίκα, υπογράμμισε τον βαρύνοντα ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το ΤΕΕ Θράκης. Άλλωστε, με τη δική του συμβολή έχουν τεκμηριωθεί επιστημονικά οι σοβαροί κίνδυνοι που εγκυμονούντα από τις εξορυκτικές δραστηριότητες του χρυσού.

Τέλος, ο Υποψήφιος Βουλευτής Ροδόπης ευχαρίστησε τον κ. Λουρίκα για το γεγονός ότι το ΤΕΕ παραμένει αμετακίνητο στις θέσεις του, γεγονός που μπορεί να έχει ουσιαστική συμβολή και πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση.

Με αφορμή τη συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ, ο κ. Χαρίτου ζήτησε, για άλλη μια φορά, να πάρουν σαφή και καθαρή θέση για το ζήτημα όσοι διεκδικούν θεσμικούς ρόλους στις επικείμενες εκλογές. Επανέλαβε λοιπόν το ερώτημα, αν θα πάρουν ρητά αποστάσεις από τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ και αν θα συμπορευτούν με την εκφρασμένη βούληση της τοπικής κοινωνίας και των φορέων της. Αναρωτώμενος δε, γιατί εξακολουθούν να σιωπούν σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα για την περιοχή μας, κάλεσε τους πολίτες να αναλογιστούν τις επιλογές που θα
κάνουν στις 7 Ιουλίου.

Σημειώνεται, ότι ο κ. Χαρίτου είχε, τις προηγούμενες μέρες, επικοινωνία και με μέλη της διανομαρχιακής επιτροπής κατά του χρυσού από τη Ροδόπη. Στις συζητήσεις που έγιναν, εκφράστηκε εκατέρωθεν η ανησυχία για τις εξελίξεις γύρω από το ζήτημα και συμφωνήθηκε το επόμενο διάστημα να αναληφθούν κοινές πρωτοβουλίες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος