Κομοτηνή: Τα μυστικά ενός κρεοπώλη

Array

Από το 1970 φορά την άσπρη ποδιά κι εξυπηρετεί ακούραστος τους πελάτες του. 46 χρόνια κρεοπώλης ο κ. Κώστας Γκάνιος, τώρα είναι έτοιμος να παραδώσει ποδιά και κλειδιά στην κόρη του κι εκείνος να κάνει τον δικό του απολογισμό για τα χρόνια που κύλησαν σαν το νερό, αλλά και για τη δουλειά του που τον δίδαξε πολλά.

«Συνεχίζουμε, πάμε καλά, αλλά όχι όπως τα περασμένα χρόνια. Τώρα, λόγω της Κρίσης, πολλά έχουν αλλάξει. Οι πελάτες σήμερα καταναλώνουν τα μισά σε σχέση με πριν» δηλώνει και κάνει λόγο για μείωση της κίνησης κατά 25 με 30% σε σχέση με πέρσι.

Η συνέπεια και η ποιότητα αντέχουν στο χρόνο κι ανταμείβονται από τους πελάτες υποστηρίζει ο κος Γκάνιος σημειώνοντας πως μόνο έτσι και με την καθαριότητα ως αυτονόητη προϋπόθεση ένα μικρό, αλλά σύγχρονο κρεοπωλείο, όπως το δικό του στο Φανάρι της Ροδόπης, μπορεί να αντέξει. «Είναι απαραίτητα πια τα σύγχρονα μηχανήματα για να τα προσφέρεις όλα έτοιμα στους πελάτες. Οι νοικοκυρές τα θέλουν έτοιμα, δεν θέλουν να χάνουν χρόνο στην προετοιμασία του φαγητού, ειδικά το Καλοκαίρι» δηλώνει ο έμπειρος κρεοπώλης.

Όσον αφορά στην προμήθεια του κρέατος, αυτή γίνεται από τους ντόπιους παραγωγούς. Σε περιόδους αυξημένης ζήτησης, όμως, γίνονται και εισαγωγές από το εξωτερικό. «Τα ελληνικά κρέατα είναι καλύτερα, αλλά δεν φτάνουν δυστυχώς» καταλήγει μην κρύβοντας τον προβληματισμό του για το μέλλον της ελληνικής κτηνοτροφίας.
Φώτο:Κώστας Γκάνιος Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος