Κομοτηνή:Σπίτι για ΑΜΕΑ Νοητικής Υστέρησης-Το όνειρο πραγματικότητα μετά από 35 χρόνια

Είκοσι οκτώ παιδιά θα είναι σε πρώτη φάση η δυναμική του Κέντρου Αυτόνομης Διαβίωσης των ΑΜΕΑ και Νοητικής Υστέρησης Ροδόπης.
Ωστόσο σε δεύτερη φάση που θα γίνει και η επέκταση με το 7 σπίτια, ο αριθμός των παιδιών μπορεί να διπλασιασθεί.
Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, η πρόεδρος του Συλλόγου Μέριμνας ΑΜΕΑ και Νοητικής Υστέρησης, «Οι Άγιοι Θεόδωροι», Νατάσσα Λιβεριάδου, μιλώντας για ένα όνειρο που παίρνει σάρκα και οστά μετά από 35 χρόνια!

Η κ. Λιβεριάδου πρόσθεσε πως αυτή τη στιγμή υπάρχει η βάση του συγκροτήματος, όπου συν τοις άλλοις θα υπάρχουν και τα γραφεία των επιστημόνων. Για την δεύτερη φάση της επέκτασης , ο σύλλογος έχει κάνει αίτηση στο πρόγραμμα Λίντερ. «Ευελπισθούμε πως σε 2 χρόνια θα έχει ολοκληρωθεί η μονάδα και έτσι το όνειρο μας που διήρκεσε 37 χρόνια, να γίνει μια απτή πραγματικότητα. Μια μονάδα που θα αγκαλιάζει τα παιδιά ΑΜΕΑ και με Νοητική Υστέρηση, που δείχνει τον ευαισθησία και τον πολιτισμό μιας κοινωνίας, που στήριξε με τις δυνάμεις της την ενσάρκωση του ονείρου», τόνισε καταλήγοντας η κ. Λιβεριάδου.
Φυσικά και στάθηκε ιδιαίτερα στην μεγάλη δωρεά του κ. Κάρρα, η οποία επέδρασε καταλυτικά για την υλοποίηση του οράματος.
Αξίζει να σημειωθεί πως η δομή θα φιλοξενεί παιδιά μόνο από τη Ροδόπη και η ιδέα γεννήθηκε από δύο γυναίκες που με ξεχωριστό ζήλο υπηρέτησαν τα παιδιά με ειδικές δεξιότητες, μέσα από το Ειδικό Σχολείο Κομοτηνής: την Γεωργία Συμεωνίδου και την Νατάσσα Λιβεριάδου, οι οποίες και κάνοντας μια προβολή στο μέλλον-πέραν της ιδρύσεως του συλλόγου των Αγίων Θεοδώρων- ποιος θα φροντίζει αυτά τα παιδιά όταν θα φύγουν οι γονείς τους από τη ζωή…έπεσε η ιδέα της ίδρυσης μιας δομής που η λειτουργία της θα εγγυάται πως κάποιος θα τα φροντίζει με αξιοπρέπεια.
Τα εγκαίνια της βασικής δομής του συγκροτήματος θα γίνουν το ερχόμενο Σάββατο στις 7 το απόγευμα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος