Κομοτηνή: Παράθυρο στον κόσμο

Array

Με ένα κλικ , κοιτώντας μέσα από το Φακό τους, «αιχμαλωτίζουν» τον κόσμο. Καταθέτουν την άποψη τους, παράγουν πολιτισμό, σχηματίζουν παρέες και δημιουργούν…
«Και φέτος έχουμε αρκετό νέο κόσμο στις ομάδες μας» δηλώνει ο Δημήτρης Αλεξόπουλος, μέλος της Φωτογραφικής Ομάδας Κομοτηνής (Φ.Ο.Κ.) κι εξηγεί ότι η Φ.Ο.Κ. φέτος πραγματοποιεί τις Φωτογραφικές της Συναντήσεις κάθε Τετάρτη στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

«Λειτουργούν δυο τμήματα, το τμήμα των τεχνικών, κάθε Τετάρτη 7.00 – 8.30, κατά τη διάρκεια του οποίου θα αναπτύσσονται τεχνικά θέματα σχετικά με τη φωτογραφία και τη χρήση της φωτογραφικής μηχανής και το τμήμα των καλλιτεχνικών, όπου κάθε Τετάρτη 8.30-10.00, θα αναπτύσσονται θέματα σχετικά με την τέχνη της φωτογραφίας αλλά και την Τέχνη γενικότερα, θα γίνεται μια γνωριμία με μεγάλους φωτογράφους, κριτική φωτογραφιών, αλλά και μια γενικότερη συζήτηση σχετικά με καλλιτεχνικά θέματα».

«Διδάσκεται η τεχνική άποψη. Η καλλιτεχνική άποψη είναι κάτι που καλλιεργείται σιγά –σιγά» απαντά ο κος Αλεξόπουλος στο ερώτημά μας αν η φωτογραφία «διδάσκεται»; και παράλληλα σημειώνει «συζητάμε, αναζητούμε, θέτουμε τα ερωτήματα και σιγά – σιγά παίρνουμε τις απαντήσεις.»

Ποιο μεγάλο «μάθημα» του προσέφερε η φωτογραφία ασχολούμενος όλα αυτά τα χρόνια; «Να βλέπουμε, να βλέπουμε τον Κόσμο. Πάντα υπάρχουν πράγματα να δεις. Ίσως στην εποχή μας να έχουμε πιο κλειστά τα μάτια από ότι στο παρελθόν, η φωτογραφία είναι μια ευκαιρία να ανοίξουμε τα μάτια» απαντά σπεύδοντας να σημειώσει ότι τα δύο Τμήμα είναι ανοιχτά για οποιοδήποτε το επιθυμεί.
Φώτο:Δημήτρης Αλεξόπουλος Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος