Κομοτηνή:Παράδοση και Βιομηχανία παντρεύει το ΔΠΘ

Το τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, μετά από 32 μήνες ερευνών, μέσω προγράμματος κατάφερε να εισαγάγει με επιτυχία σε αλλαντικά προβιοτικά, παντρεύοντας έτσι την παράδοση με την βιομηχανία κρέατος.

Αυτό που τώρα απομένει είναι να βρεθεί μια εταιρία ή να προκηρυχθεί ένα άλλο πρόγραμμα, μέσω του οποίου θα κατοχυρωθεί η πατέντα και θα ξεκινήσει η γραμμή παραγωγής των συγκεκριμένων προϊόντων. Το κόστος δεν θα ξεπερνάει τα 10 με 15 χιλιάδες ευρώ.
Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής η πρόεδρος του τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευγενία Μπεζιρτζόγλου, η οποία ευχήθηκε πολύ γρήγορα να βρεθεί ένα σχήμα εταιρειών που θα χρηματοδοτούσαν για την κατάθεση της πατέντας και την παραγωγή των συγκεκριμένων προϊόντων. Αυτού του είδους τα προϊόντα είναι ευρέως διαδεδομένα το εξωτερικό και είναι καιρός και εμείς στην Ελλάδα να γνωρίσουμε και να εμπιστευθούμε τα προϊόντα μας, ειδικά όταν αυτά προάγουν την υγεία μας, ως βιολειτουργικά τρόφιμα».
Το ΔΠΘ και το συγκεκριμένο τμήμα θα συνεχίσουν τις έρευνες και θα επιχειρήσουν ανοίγματα και σε άλλες εταιρείες της περιοχής, σε μια προσπάθεια από την έρευνα του πανεπιστημίου για την βελτίωση των προϊόντων να περνάμε γρήγορα στην εφαρμογή των ερευνών αυτών για το καλό του τόπου.
Η κ. Μπεζιρτζόγλου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην πρόσφατη πολύ καλή αξιολόγηση του τμήματος από Αμερικανούς ειδικούς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος