Από την Ινδία στην Κομοτηνή

Array

Από την Ινδία  στην ΚομοτηνήΗ Yana, μια εικοσάχρονη από την Μουμπάι της Ινδίας, τελειόφοιτη φοιτήτρια και εργαζόμενη ήδη σε παιδικό σταθμό της χώρας της βρίσκεται τις τελευταίας μέρες στον Ιδιωτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό «Λιλιπούπολη» στην Κομοτηνή. Στο πλευρό της Ιδιοκτήτριας, της κας Σοφίας Ανέστη και των συνεργατών της κάνει την πρακτική της, γνωρίζει την Κομοτηνή και τη Θράκη προετοιμάζοντας από κοινού την αδελφοποίηση δύο παιδικών σταθμών, της «Λιλιπούπολης» και ενός στην Μουμπάϊ.

Από την Ινδία  στην ΚομοτηνήΣτο πλαίσιο ενός προγράμματος της AIΕSEC (ο μεγαλύτερος παγκόσμιος μη κυβερνητικός,μη κερδοσκοπικός,νεανικός οργανισμός), που υλοποιεί το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας οι δύο κόσμοι, της Ελλάδας και της Ινδίας, έρχονται κοντύτερα. «Είναι μια καινοτομία όχι μόνο για τον τόπο μας. Μεγάλα εκπαιδευτήρια της Αθήνας έχουν κάνει αδελφοποιήσεις, όχι όμως παιδικοί σταθμοί.» δηλώνει με χαρά η κα Ανέστη σημειώνοντας πως δίνεται μια ευκαιρία «Να έρθουν σε επαφή οι λαοί μεταξύ τους μέσα από την Παιδεία, μέσα από τα σχολεία. Και οι δύο χώρες έχουν μεγάλη ιστορία, μεγάλο πολιτισμό, πιστεύουν στην οικογένεια. Είναι πολλά αυτά που μας ενώνουν, ελάχιστα αυτά που μας χωρίζουν.» δηλώνει κι αποκαλύπτει ότι η νεαρή φιλοξενούμενή της μαθαίνει ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς. Λατρεύει την Ελλάδα. Όσον αφορά στους λιλιπούτειους μαθητές της, είχαν την ευκαιρία να γνωρίζουν ένα άτομο από άλλη χώρα. «Ήρθε με τις μουσικές, τους χορούς, τις συνταγές της,τις παραδοσιακές της στολές προβάλλοντας την πατρίδα της.» δηλώνει με ενθουσιασμό για την νεαρή Ινδή. Στις 7 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η γιορτή αδελφοποίησης με μουσικές, χορούς, τραγούδια και γεύσεις και από τις δύο χώρες. Με παραδοσιακές φορεσιές και πολύ αγάπη και σεβασμό στον πολιτισμό των δύο λαών.

«Η αγάπη για τα παιδιά είναι η κινητήρια δύναμη. Ανεξάρτητα από τα εκπαιδευτικά συστήματα, το θεμέλιο της επιτυχίας είναι ένα, να αγαπάς αυτό που κάνεις. Να αγαπάς τα παιδιά.» δηλώνει η κα Ανέστη αποκαλύπτοντας πως η Yana αυτό το θεμέλιο το έχει. Μιλάει στους μαθητές της λέγοντας τους ότι το χρώμα του δέρματος δεν πρέπει να φοβίζει. «Οι άνθρωποι έχουν κοινά μεταξύ τους.» σημειώνει και μιλά με ενθουσιασμό για την Ελλάδα. «Είναι υπέροχη χώρα και οι Έλληνες είναι εξαιρετικοί.» Επισκέφτηκε ήδη την Ξάνθη, την Καβάλα, την Αλεξανδρούπολη, τη Θεσσαλονίκη, τη Θάσο, θα επισκεφτεί την Μύκονο, την Σαντορίνη, τα Μετέωρα, τους Δελφούς και την Αθήνα δηλώνοντας μαγεμένη από την χώρα μας προτρέπει τους νέους «Γνωρίστε νέους ανθρώπους! Ταξιδέψτε! Είναι μια ξεχωριστή εμπειρία.»
Φώτο: Η Yana και η κα Σοφία Ανέστη στον παιδικό σταθμό Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος