ertnews.gr

Κομοτηνή:Komomeeting με 32 οργανώσεις και συλλόγους

16/10 05:36

Μια διαφορετική και αρκετά ενδιαφέρουσα συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου. Σε συνεργασία με το δήμο Κομοτηνής και την ΔΕΠΠΑΚ η κα Λουϊζα Σαλτσίδου, υπεύθυνη του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής και οι συνεργάτες της διοργανώνουν για δεύτερη χρονιά μια πολύ όμορφη και ενδιαφέρουσα δράση, το Komomeeting, που γίνεται με σκοπό να γνωριστούν οι σύλλογοι, οι οργανώσεις και οι άτυπες ομάδες , που δραστηριοποιούνται στην πόλη.

Κομοτηνή:Komomeeting με 32 οργανώσεις και συλλόγους
H κα Λουϊζα Σαλτσίδου, υπεύθυνη του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής

«Αυτό ξεκίνησε πέρσι για να γνωρίσουν κυρίως οι πρωτοετείς φοιτητές και οι νέοι τους Συλλόγους και τις Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται μέσα στο Πανεπιστήμιο. Φέτος, όμως, η συμμετοχή είναι πάρα πολύ μεγάλη. 32 Οργανώσεις και Σύλλογοι και άτυπες ομάδες θα συμμετέχουν» δηλώνει η κα Σαλτσίδου και σημειώνει ότι το Komomeeting θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο της Ιστορίας Εθνολογίας , στην παλιά Νομική. Εκεί θα υπάρχουν infokiosk με ενημερωτικό υλικό του κάθε συλλόγου . Παράλληλα, θα γίνονται πολύ όμορφες δράσεις, δρώμενα , όπως επίσης και δύο work shops, το ένα από την ELSA Κομοτηνής, ενώ το άλλο θα αφορά το επάγγελμα του Κοινωνικού Λειτουργού και την Κοινωνική Εργασία. «Αυτό θα γίνει σε συνεργασία με τους ανθρώπους του Europe Direct και τους ασκούμενους του Europe Direct Κομοτηνής. Ένα εργαστήριο κοινωνικής εργασίας» δηλώνει η κα Σαλτσίδου και σημειώνει ότι παράλληλα θα πραγματοποιούνται δράσεις χορού, εκθέσεις φωτογραφίας, επιδείξεις πρώτων βοηθειών.

Οι επισκέπτες στο χώρο θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις οργανώσεις αυτές, το προφίλ της κάθε οργάνωσης και το πολύ σημαντικό έργο που πραγματοποιούν . Σημαντικό επίσης είναι ότι τους δίνεται ευκαιρία να γνωριστούν και μεταξύ τους και να δικτυωθούν. «Στην πόλη μας έχουμε πάρα πολλές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται και κάνουν σημαντικό έργο , αλλά είτε δεν τις γνωρίζουμε, είτε δεν γνωρίζονται μεταξύ τους.» δηλώνει η κα Σαλτσίδου και σημειώνει ότι στην Κομοτηνή το 2015 συστήθηκε το δίκτυο των εθελοντικών οργανώσεων στο οποίο συμμετέχουν 12 εθελοντικές οργανώσεις. «Από την πλευρά του νυν δημάρχου, του κ. Γκαράνη υπάρχει διάθεση και είναι μέσα στα σχέδια του να ενισχυθεί και να τονωθεί η δραστηριότητα του δικτύου αυτού» δηλώνει η κα Σαλτσίδου καταλήγοντας με τη σημείωση «θέλουμε να διευρυνθεί το δίκτυο αυτό και θεωρούμε ότι είναι μια καλή ευκαιρία και μέσα από αυτή την εκδήλωση να γνωριστούμε μεταξύ μας και να συνεχιστούν οι εκδηλώσεις συνεργασίας.»
Φώτο: Λουϊζα Σαλτσίδου ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version