Κομοτηνή:Κάνει το παλιό καινούργιο και γεύεται τη χαρά της δημιουργίας

« Ξεκίνησε σαν χόμπι και από την ανάγκη πιο πολύ να έχω μια ενασχόληση στον ελεύθερο χρόνο μου. Κλεισμένη στο σπίτι με μικρά παιδιά και μην έχοντας πολλές επιλογές, να κάνω κάτι έξω από το σπίτι, άρχισε όλο αυτό κάπως έτσι» δηλώνει η Ρέα Πουπουζή αποκαλύπτοντας το ξεκίνημα μιας αγαπημένης ενασχόλησης που έγινε κύρια επαγγελματική δουλειά.

Κομοτηνή:Κάνει το παλιό καινούργιο και γεύεται  τη χαρά της δημιουργίαςΓια πολλά χρόνια υπήρξε τραπεζικός υπάλληλος. Κάποια στιγμή, πριν μερικά χρόνια, εγκατέλειψε τον τραπεζικό χώρο. « θεώρησα τότε ότι έκανα τη σωστή επιλογή» δηλώνει σήμερα και προσθέτει «Δεν το μετανιώνω. Σήμερα κάνω αυτό που μου αρέσει και χαίρομαι να κάνω. Το χόμπυ μου το έκανα επάγγελμα. Είναι κάτι που αγαπώ πάρα πολύ.»

Ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να την επισκεφτεί στον επαγγελματικό της χώρο. Να πάρει τα υλικά που χρειάζεται και να φτιάξει μόνος του κάτι που ο ίδιος πάλι θέλει να φτιάξει. «Είναι πάρα πολύ εύκολο, πάρα πολύ απλό και ο καθένας μπορεί να το φτιάξει μόνος του» δηλώνει με κέφι και σιγουριά. Έτσι, κι εκείνη, πέρα από τα χρώματα, φτιάχνει κατασκευές, ράβει τσάντες, παιδικά τσαντάκια, θήκες για βιβλία και για tablet.

Κομοτηνή:Κάνει το παλιό καινούργιο και γεύεται  τη χαρά της δημιουργίαςΠαρατηρεί με ενδιαφέρον πως υπάρχουν κάποια έπιπλα στα χέρια της νέας γενιάς από τους γονείς, τις γιαγιάδες και τους παππούδες, που για κάποιους έχουν συναισθηματική αξία. Οπότε, αυτό το παλιό θέλουν να το κρατήσουν, θέλουν να το έχουν στο χώρο τους γιατί θυμίζει αγαπημένους ανθρώπους . «Κατά πάσα πιθανότητα αυτό το έπιπλο, το αγαπημένο αντικείμενο, μπορεί να έχει υποστεί κάποιες φθορές στο διάβα των χρόνων. Οπότε γι αυτό είμαστε εμείς εδώ να δώσουμε μια νέα πνοή σ’ αυτό το έπιπλο. Σ’ αυτό το αντικείμενο, να του δώσουμε μια παράταση ζωής. Έτσι, δεν καίμε, δεν πετάμε, δεν καταστρέφουμε αυτό το παλιό μας αντικείμενο, το έπιπλο, αλλά μπορούμε να το φτιάξουμε, να το κάνουμε κάτι χρηστικό και να το χαρούμε για άλλα τόσα χρόνια.»

Κομοτηνή:Κάνει το παλιό καινούργιο και γεύεται  τη χαρά της δημιουργίαςΣύμφωνα με την κα Πουπουζή είναι πολύς ο κόσμος που δείχνει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την αναπαλαίωση του παλιού, ιδιαίτερα στα χρόνια της κρίσης, χρησιμοποιώντας χρώματα κιμωλίας. «Κυρίως, αξιοποιούν φθηνά υλικά, με καλή απόδοση και ζωή μέσα στο χρόνο» δηλώνει και σπεύδει να προσθέσει «Χρειάζεται να έχουν όρεξη και θέληση να φτιάξουν κάτι. Χρειάζεται να έχουν χρώμα, ένα πινέλο και πολύ καλή διάθεση.»

Όταν είχε πάρει την απόφαση να εγκαταλείψει τον τραπεζικό χώρο όπως λέει, ήταν άλλες οι συνθήκες, αλλά επέλεξε να κάνει κάτι τέτοιο, γιατί αφενός το αγαπά πάρα πολύ, είναι κάτι που της αρέσει, κάτι δημιουργικό και βλέπει ότι αρέσει πάρα πολύ και στον κόσμο.
«Όταν τους ανακοίνωσα ότι θα κάνω αυτό το βήμα με ένα δικό μου κατάστημα και ένα αντικείμενο τελείως διαφορετικό από αυτό που δούλευα μέχρι τώρα στην αρχή εξεπλάγησαν αλλά στη συνέχεια με στήριξαν σε όλη αυτή την προσπάθεια και το χαίρονται κι αυτοί όπως κι εγώ» σημειώνει μιλώντας για τις πρώτες αντιδράσεις των δικών της.
Τέλος, δεν παραλείπει να προτρέψει όλους και όλες να τολμήσουν, να δουλέψουν, να βασιστούν στις δυνάμεις τους γιατί θεωρεί, όπως λέει, ότι: «όλοι μας μπορούμε να κάνουμε πράγματα, έχουμε τις γνώσεις, υπάρχει κόσμος που μπορεί να το κάνει και φυσικά να στηρίξουμε τις γνώσεις μας, την τοπική οικονομία και όλα θα πάνε καλά.»
Φώτο:Ρέα Πουπουζή , αναπαλαιωμένα έπιπλα. Νέες δημιουργίες ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος