Έχουν ξεχάσει τι θα πει ξεκούραση. Στο Νοσοκομείο Κομοτηνής οι οφειλόμενες μέρες ανάπαυσης του προσωπικού ξεπερνούν τις 2.000. Οι ελλείψεις οδηγούν στα όρια τους γιατρούς και νοσηλευτές.
Τα κενά πολλά! Στο Διοικητικό προσωπικό προβλέπονται 50 θέσεις από τον Οργανισμό οι 14 κενές. Στο Νοσηλευτικό 250 είναι οι προβλεπόμενες θέσεις με τις 83 να είναι κενές, δηλαδή λείπει το 1/3 του Νοσηλευτικού προσωπικού. Ίδια η εικόνα στο Ιατρικό προσωπικό 78 οι προβλεπόμενες 31 οι κενές. Στο παραϊατρικό 39 οι προβλεπόμενες 11 οι κενές.
Το ίδιο Οργανόγραμμά προβλέπει 36 θέσεις Επιστημονικού προσωπικού: ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί κ.α. οι 17 είναι οι κενές. Στο Τεχνικό προσωπικό καταγράφονται δεκατέσσερις κενές θέσεις. Και στο λοιπό προσωπικό 33.
Μέχρι τώρα καμία κάλυψη δεν έχει υλοποιηθεί, απλώς 9 θέσεις προκηρύχθηκαν στο νοσηλευτικό προσωπικό, πέντε στο ιατρικό και παράλληλα θα γίνει η προκήρυξη για την πρόσληψη των ατόμων της καθαριότητας με νέες συμβάσεις.
Στο Νοσοκομείο της Κομοτηνής εξυπηρετούνται, τα χρόνια της Κρίσης, περισσότεροι από ό,τι στο παρελθόν! «Το Νοσοκομείο είναι ένα σύνολο που πρέπει να λειτουργήσει, αν δεν έχεις αναισθησιολόγους για παράδειγμα, δεν δουλεύουν όλες οι χειρουργικές ειδικότητες» δηλώνει ο κ. Κ. Μαυροματίδης, υπεύθυνος του Ιατρικού Προσωπικού σημειώνοντας ότι σήμερα η δουλειά βγαίνει με εξουθένωση αυτών που δουλεύουν, με χρωστούμενα ρεπό, με ανθρώπους που αντί για επτά κάνουν δέκα εφημερίες.
Ο εξοπλισμός θα βελτιωθεί με το νέο ΕΣΠΑ
«Δεν καταγράφονται σοβαρές ελλείψεις σε εξοπλισμό. Τελευταίο απόκτημα ένας υπέρηχος, αλλά και η αντικατάσταση όλου του εξοπλισμού στον Τεχνητό Νεφρό. Προβλέπεται να δημιουργηθεί παθολόγο-ανατομικό εργαστήριο» δηλώνει ο κος Μαυροματίδης και σημειώνει ότι το κενό παντού είναι το ανθρώπινο δυναμικό, κυρίως το ιατρικό. «Αν δεν δουλεύει το ιατρικό προσωπικό κανείς δεν εξυπηρετείτε» τονίζει χαρακτηριστικά. Προτρέπει μάλιστα τον νέο διοικητή του Νοσοκομείου, τον κ. Γιώργο Φιλιππίδη: «Να προσπαθήσει να πείσει τους κυβερνώντες να κλείσει τα Κέντρα Υγείας το μεσημέρι κι αυτοί οι γιατροί που είναι εκεί να προσφέρουν υπηρεσίες στο Νοσοκομείο, έτσι ώστε να βελτιωθεί η εικόνα του Νοσοκομείου. Είναι άλλο να υποδέχεται τον άρρωστο ένας ειδικός κι άλλο ένας ειδικευόμενος ή αγροτικός.»
Φώτο:Κ. Μαυροματίδης, Νοσοκομείο Κομοτηνής, Μονάδα Τεχνητού Νεφρού Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος