Κομοτηνή: Η μαγεία της ζωής

Ο Θεμιστοκλής Σταθόπουλος είναι καλλιτέχνης εικαστικών, δάσκαλος ζωγραφικής στο ΚΑΠΗ και στο Σύλλογο «Αθηνίων» στην Κομοτηνή. Πρόσφατα έζησε μια περιπέτεια με την υγεία του που τον οδήγησε να αναθεωρήσει τον τρόπο που έβλεπε τα πράγματα.

Τον συναντήσαμε είκοσι μέρες μετά από ένα τριπλό μπαϊπάς. «Ευτυχώς έχω ανακάμψει γρήγορα, περπατώ, βγαίνω έξω, είμαι αρκετά καλά » δηλώνει σημειώνοντας ότι σε όσα καρδιογραφήματα είχε κάνει μέχρι τώρα δεν φαινόταν το παραμικρό ανησυχητικό σημάδι. «Είμαι άνθρωπος αγχώδης. Άγχος και στρες είναι το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί. Ο χαρακτήρας του ανθρώπου δεν αλλάζει, να μην κοροϊδεύομαστε, αλλά μπορείς να βελτιώσεις κάποια πράγματα» δηλώνει πιο σοφός τώρα πια ο Κομοτηναίος καλλιτέχνης και εξηγεί «να βγάλεις από τη ζωή σου κάποιους ανθρώπους οι οποίοι σε ενοχλούν για παράδειγμα και να επικεντρωθείς σ’ αυτά που θέλεις εσύ, με το τέμπο που θέλεις εσύ, χωρίς να αγχώνεσαι.»

Συμβουλές ζωής; τον ρωτάμε «ένα καμπανάκι» απαντά και προσθέτει «από τη μια είναι κακό από την άλλη είναι καλό γιατί μας ωθεί να σκεφτόμαστε διαφορετικά, να προσέχουμε τον εαυτό μας, να ζούμε περισσότερο με τους φίλους μας, με τους ανθρώπους που έχουν θετική ενέργεια και μας βοηθάνε κι όχι αυτοί που έχουν αρνητική. Γιατί ξέρετε πολύ καλά πως ό,τι και να κάνεις πάντοτε θα υπάρχουν οι αρνητικοί που θα λένε «σιγά μωρέ τι έκανες;» »

Σύμφωνα με τον κο Σταθόπουλο ο άνθρωπος δεν αλλάζει χαρακτήρα, ωστόσο, είναι σημαντικό να αφήνει εκτός όλα όσα τον ενοχλούν.Όσον αφορά στη γεύση που του άφησε η επαφή με το σύστημα υγείας της χώρας μας; ο κος Σταθόπουλος δηλώνει με λύπη «το σκηνικό είναι δραματικό, ελλείψεις σε προσωπικό τραγικές» και προσθέτει με νόημα « χωρίς χρήματα ελάχιστα μπορούν να δουλέψουν. Οι εργαζόμενοι προσπαθούν, αλλά αυτό μόνο δεν φτάνει .»
Φώτο:Θεμιστοκλής Σταθόπουλος Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος