25 χρόνια εργαζόμενος σε πλυντήριο αυτοκινήτων ο κος Γιώργος Καμπούρης. Μέχρι το 2010, όπως λέει, η δουλειά πήγαινε πολύ καλά, αλλά λόγω της κρίσης σημειώθηκε πτώση στην κίνηση έως και 60%. «Μόνο όταν ο καιρός βολεύει κι έχουμε τις γιορτές, Χριστιανών και Μουσουλμάνων, τότε πηγαίνει λίγο καλύτερα» δηλώνει ο έμπειρος επαγγελματίας που προσπαθεί κι εκείνος, όπως όλοι οι συνάδελφοί του, να φανεί συνεπής στις υποχρεώσεις τους.
Το πλύσιμο του αυτοκινήτου έχει γίνει για πολλούς ιδιοκτήτες «υπερπολυτέλεια». Κι αυτοί που εξακολουθούν να επισκέπτονται πλυντήρια αυτοκινήτων είναι γιατί, όπως εξηγεί, «κοιτούν να συντηρήσουν τα αυτοκίνητά τους γιατί ξέρουν ότι δεν πρόκειται να αγοράσουν ούτε μετά από δέκα χρόνια».
Η πλειοψηφία των ιδιοκτητών αυτοκινήτων τα πλένουν μόνοι τους. Παρά το γεγονός ότι σε ένα οργανωμένο πλυντήριο αυτοκινήτων γίνεται επαγγελματική δουλειά:βιολογικός καθαρισμός, κερί, κ.α. «Το καλό πλύσιμο είναι καλή συντήρηση που σημαίνει μακροζωία για το αυτοκίνητο». Όσον αφορά στο κόστος του πλυσίματος αυτό ξεκινά από τα επτά ευρώ και φθάνει μέχρι τα δεκαπέντε. «Τώρα βιολογικός καθαρισμός γίνεται σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όταν υπάρχει άρρωστος ή νεογέννητο».
Αυτή τη στιγμή στην Κομοτηνή λειτουργούν δέκα πλυντήρια αυτοκινήτων. Πριν λίγα χρόνια λειτουργούσαν δέκα οκτώ. Η Κρίση έχει αφήσει τα σημάδια της και σ’ αυτόν τον χώρο. «Εύχομαι δύναμη και Υγεία στους συναδέλφους μου» δηλώνει ο κος Γιώργος Καμπούρης συμβουλεύοντας τους να κάνουν υπομονή. Από τα 14 έτη εργάζεται σε πλυντήρια αυτοκινήτων, στα 42 του σήμερα είναι κάτι παραπάνω από βέβαιος ότι χρειάζεται πολύ δουλειά κι υπομονή για να τα καταφέρει κανείς στο χώρο του.
Φώτο:Γιώργος Καμπούρης- πλυντήριο αυτοκινήτων Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος