Κομοτηνή:ΕΡΤ Ενημέρωση 29-7-2018

Array

Περιφέρεια
Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Α. Μ. Θ.
Κομοτηνή:ΕΡΤ Ενημέρωση  29-7-2018Συνεδριάζουν τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αύριο Δευτέρα στις έξι και μισή το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ» της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης (Διοικητήριο) 1ος όροφος, Λεωφ. Δημοκρατίας 1, Κομοτηνή.

Μεταξύ άλλων θα συζητηθούν και οι επερωτήσεις που έχουν κατατεθεί από την αντιπολίτευση σχετικά με: τις αποζημιώσεις των καπνοπαραγωγών από τις καταστροφές που προκάλεσε η νεκρωτική ίωση, τα μέτρα πρόληψης της πανώλης μικρών μηρυκαστικών και τα μέτρα στήριξης των κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. Αλλά και τα μέτρα στήριξης των πληγέντων αγροτών από τις πλημμύρες των Δήμων Τοπείρου και Χρυσούπολης. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης θα συζητηθεί το θέμα της καταπολέμησης κουνουπιών.

Εργασία
466 θέσεις κοινωφελούς εργασίας

Κομοτηνή:ΕΡΤ Ενημέρωση  29-7-2018466 θέσεις εργασίας προβλέπει το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του υπουργείου Εργασίας στους Δήμους του νομού Ροδόπης. 269 θέσεις στο Δήμο Κομοτηνής, 70 στο Δήμο Αρριανών, 69 θέσεις στο Δήμο Μαρώνειας – Σαπών και 58 θέσεις στο Δήμο Ιάσμου. Ωφελούμενοι της Δράσης είναι όσοι ανήκουν σε τουλάχιστον μία από τις παρακάτω κατηγορίες: α) άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, β) άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς, γ) μακροχρόνια άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, δ) άνεργοι πτυχιούχοι πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα, ε) άνεργοι ηλικίας άνω των 29 ετών, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, στ) εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ και ζ) άνεργοι δικαιούχοι «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)», εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

Προσλήψεις μονίμων ιατρών στο Νοσοκομείο της Ξάνθης
Κομοτηνή:ΕΡΤ Ενημέρωση  29-7-2018Την πρόσληψη ενός επικουρικού ιατρού ειδικότητας παιδιατρικής με τριετή σύμβαση ο οποίος ανέλαβε ήδη  υπηρεσία στις 24 Ιουλίου ανακοίνωσε η διοίκηση του Νοσοκομείου Ξάνθης. Επίσης, γνωστοποίησε το διορισμό ενός μόνιμου ιατρού ΕΣΥ ειδικότητας παθολογίας – εντατικολογίας ο οποίος ανέλαβε υπηρεσία στις 25 Ιουλίου και το διορισμό ενός υπαλλήλου κατηγορίας και κλάδου ΥΕ βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού ειδικότητας μεταφορέων ασθενών. Επίσης αναμένονται έξι μόνιμοι ιατροί ΕΣΥ ειδικοτήτων Παθολογίας, Χειρουργικής και Γενικής Ιατρικής για τη στελέχωση των ΤΕΠ του Νοσοκομείου.

Συμβουλευτική Υποστήριξη ανέργων
Κομοτηνή:ΕΡΤ Ενημέρωση  29-7-2018Ημερίδα με θέμα “Συμβουλευτική υποστήριξη ανέργων και επιχειρήσεων για νομικά και φορολογικά θέματα και οι δυνατότητες χρηματοδότησης νέων και υφιστάμενων επιχειρήσεων” διοργανώνεται αύριο Δευτέρα 30 Ιουλίου στις 20:00 στο Δημοτικό Αναψυκτήριο Σαπών. Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο των υπηρεσιών που παρέχει το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών. Σκοπός της συμβουλευτικής – ενημερωτικής ημερίδας είναι η ενημέρωση των πολιτών σε φορολογικά και νομικά θέματα που απασχολούν ανέργους και επιχειρήσεις. Στο πλαίσιο της ημερίδας θα γίνει παρουσίαση και των νέων χρηματοδοτικών δυνατοτήτων για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων αλλά και την ενίσχυση και αναβάθμιση των υφιστάμενων. Την ημερίδα διοργανώνει ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών σε συνεργασία με την Ένωση Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Σαπών.

Περιβάλλον – Κυνήγι
Σύσκεψη της ΚΟΜΑΘ
Κομοτηνή:ΕΡΤ Ενημέρωση  29-7-2018Τεχνική σύσκεψη των επιστημονικών συνεργατών της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Αν. Μ. Θράκης πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΚΟΜΑΘ, ενόψει της νέας κυνηγετικής περιόδου. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Χ» συζητήθηκαν τόσο τα τρέχοντα θέματα, για την υποστήριξη των Κυνηγετικών Συλλόγων για την έκδοση των αδειών θήρας και τη συνεργασία με τις κατά τόπους δασικές αρχές, όσο και ειδικότερα επιστημονικά ζητήματα. Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν οι συντονισμένες ενέργειες για την ενίσχυση του φιλοθηραματικού έργου και των σχεδίων εμπλουτισμού θηραματικών πληθυσμών. Η διαδικασία ολοκλήρωσης της νέας ιστοσελίδας της Ομοσπονδίας, με την προσθήκη μελετών, ερευνών και χρηστικών πληροφοριών για τον κυνηγό. Η ολοκλήρωση κειμένων και κατάρτιση προγράμματος κατάρτισης για το Κέντρο Εκπαίδευσης που δημιουργεί η Ομοσπονδία στο Κάτω Νευροκόπι. Αλλά και θέματα χαρτογράφησης των Καταφυγίων Άγριας Ζωής.

Πρωτογενής Τομέας
Παράταση αιτήσεων
Κομοτηνή:ΕΡΤ Ενημέρωση  29-7-2018Παρατείνεται έως τις 18/09/2018 η υποβολή (οριστικοποίηση) των αιτήσεων στήριξης του υπομέτρου 5.1 του Μέτρου 5, του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, που αφορά «Επενδύσεις σε προληπτικά μέτρα που σκοπεύουν στη μείωση των δυσμενών επιπτώσεων πιθανών φυσικών φαινομένων, δυσμενών καιρικών συνθηκών και καταστροφικών συμβάντων». Επισημαίνεται ότι η υλοποίηση του εν λόγω μέτρου του ΠΑΑ έχει εκχωρηθεί από το ΥΠΑΑΤ στον ΕΛ.Γ.Α. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στήριξης, σύμφωνα με την προηγούμενη παράταση που είχε δοθεί, έληγε στις 31 Ιουλίου.

Πολιτισμός – Εκδηλώσεις
Γιορτή χωριάτικης πίτας
Κομοτηνή:ΕΡΤ Ενημέρωση  29-7-2018Για 10η χρονιά διοργανώνεται στη Σταυρούπολη η Γιορτή Χωριάτικης Πίτας στις 17-19 Αυγούστου. Στο φετινό καλλιτεχνικό μέρος θα υπάρχει η συναυλία των Άγγελου και Στέλιου Διονυσίου. Τη διοργάνωση έχει το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης.

Οδήγηση

Κομοτηνή:ΕΡΤ Ενημέρωση  29-7-2018
Φώτο: Σ.Π.

Διαβάσεις παγίδες
Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να επιδεικνύουν οι οδηγοί που διέρχονται από διαβάσεις τρένων, καθώς έχει επισημανθεί από πολλούς επαγγελματίες οδηγούς ότι οι μπάρες, σε κάποια σημεία της Ροδόπης, όπως στην περιοχή των κοιμητηρίων της Κομοτηνής, δεν λειτουργούν κανονικά. Όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι παραμένουν κατεβασμένες για μεγάλο χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα πολλοί ανυπόμονοι οδηγοί να επιχειρούν να περάσουν μην γνωρίζοντας αν επίκειται η διέλευση αμαξοστοιχίας ή όχι.

Αθλητικά
3η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΜΤΒ 2018

Κομοτηνή:ΕΡΤ Ενημέρωση  29-7-2018Την 3η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας κατέκτησε ο Κομοτηναίος ποδηλάτης Χαρούν Μολλά. « Πετυχαίνω το μεγαλύτερο στόχο της χρονιάς!» ανέφερε ο ίδιος και σημείωσε « Με την υποστήριξη των ανθρώπων της επαγγελματικής μου ομάδας Scott Goldstar Sports Racing Team και του συλλόγου μου Θράκας Ιππέας Ποδηλατικός Σύλλογος Κομοτηνής, αλλά και τον προσωπικών χορηγών, το εξαιρετικό αγωνιστικό μου στήσιμο από τον προπονητή μου, Γιάννη Ταμουρίδη και την οικογένειά μου που με στηρίζει ανέκαθεν σε κάθε αγωνιστικό μου βήμα, νιώθω έτοιμος για κάθε νέα αγωνιστική πρόκληση.»

Καιρός
Κομοτηνή:ΕΡΤ Ενημέρωση  29-7-2018Αίθριος αναμένεται ο καιρός αύριο. Οι άνεμοι θα πνέουν: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η Θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος