Κομοτηνή: Ένας ελαιοπαραγωγός γητευτής

Array

Έναν τρόπο να στέκεται στο πλευρό των ανθρώπων που “πονάνε”, βρήκε ένας μουσουλμάνος ελαιοπαραγωγός από την Μάκρη. Εκτός από την φροντίδα των 7.000 ελαιοδένδρων που διαθέτει ασχολείται στο μικρό του εργαστήριο και με την παρασκευή διάφορων θεραπευτικών αλοιφών με πρώτη ύλη την ελιά, το λάδι και τα βότανα.

Ο κος Φεϊμ δεν αποκαλύπτει τα μυστικά του, αλλά υποστηρίζει ότι οι αλοιφές του είναι κατάλληλες για όλους τους πόνους στα πόδια, στις αρθρώσεις, στον αυχένα κ.α. «Τα πάντα» δηλώνει με καμάρι και τονίζει ότι τα παρασκευάσματά του είναι βιολογικά. «Εκτός από το λάδι χρησιμοποιώ εννέα άλλα βότανα, τα καλλιεργώ ο ίδιος ή τα συλλέγω από τη Φύση, που δίνει όλα τα δώρα της πλουσιοπάροχα.»

Μια προσωπική του περιπέτεια με το δεξί του πόδι, μια μεγάλη περιπλάνηση σε ιατρεία και νοσοκομεία χωρίς αποτέλεσμα, τον οδήγησαν, με την βοήθεια ενός Τούρκου γιατρού που εκείνο το διάστημα παραθέριζε στην Μάκρη, να γνωρίσει το μαγικό κόσμο των θεραπευτικών βοτάνων. «Το καλό που είδα εγώ, θέλω να το δει όποιος πονάει» δηλώνει ο ίδιος διευκρινίζοντας ότι στόχος του δεν είναι να γίνει πλούσιος πουλώντας θεραπευτικές λύσεις.
«Κακό δεν θα πάθεις, καλό μπορεί να δεις» δηλώνει με ειλικρίνεια και καμαρώνει για το λάδι που παράγει. «Είναι ευλογημένος ο καρπός της ελιάς» δηλώνει με ανακούφιση που εκείνος «βρήκε την υγειά του», όπως λέει, χάρη στο λάδι και τα βότανά του.
Φώτο:Ο κος Φεϊμ με ένα δικό του παρασκεύασμα στο χέρι Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος