Κομοτηνή:Διατροφική διασφάλιση και αντικατάσταση της χημικής Γεωργίας

Θέματα όπως της Διατροφικής Διασφάλισης, ποιος δηλαδή θα καλλιεργεί και θα παράγει τα υγιή και ασφαλή προϊόντα, από τη στιγμή που οι Νέοι Αγρότες ηλικιακά των 35 ετών σε όλη την ΕΕ είναι κάτω από το 6%.

Επίσης πως το μοντέλο της Αγρο-Οικολογίας και της Βιολογικής καλλιέργειας, θα πρέπει πια να αντικαταστήσουν τη νοοτροπία της χημικής Γεωργίας, με μικρές οικονομίες κλίμακος, με συνδέσεις του αγοραστικού κοινού με τις τοπικές παραγωγές, τις δημόσιες προμήθειες, τουρισμό, γαστρονομία, πολιτισμό, με άμεσα οφέλη κυρίως στην υγεία, αλλά και στην τοπική και εθνική οικονομία.
«Ήδη η κοινωνία έχει δείξει ενδείξεις πως αποστρέφεται το βιομηχανοποιημένο τρόφιμο, με αλλαγές σε χώρους μονάδες εστίασης κ.α.
Η περιφέρεια ΑΜ-Θ, ούσα αποβιομηχανοποιημένη, θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως Βιολογική ζώνη παραγωγής Αγρο-διατροφικών προϊόντων, αρκεί να ληφθούν οι κατάλληλες πρωτοβουλίες και να εφαρμοσθούν και οι κατάλληλες πολιτικές, με διευρυμένα πακέτα-όχι απαραίτητα οικονομικά- προς τους νέους που θα τους προσελκύσουν να επιστρέψουν και να παράγουν στην ύπαιθρο, για να κάνουν τη σύνδεση της πόλης ξανά με την ύπαιθρο».
Αυτά τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο Εθνο-βιολόγος, Σύμβουλος Καινοτομίας και Αγρο-διατροφικών Συστημάτων, Παύλος Γεωργιάδης, ο οποίος μίλησε και στο σεμινάριο για τον Διατροφικό Πλούτο της Μεσογείου, στην Αλεξανδρούπολη.
«Σε μια περιφέρεια σαν την ΑΜ-Θ με αεροδρόμια, λιμάνια, σιδηρόδρομο, μεγάλο αυτοκινητόδρομο, με υποδομές δηλαδή που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην διάθεση των βιολογικών προϊόντων», σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Γεωργιάδης.
Ο ίδιος τρέχει αρκετά πρότζεκτ με ομολόγους τους –και ενεργούς πολίτες- στο εξωτερικό για τον έλεγχο της Δημόσιας Κουζίνας, προμηθευτές, για συσίτιο Νοσοκομείων, παιδικών σταθμών κ.α., με πολύ καλα αποτελέσματα, που δυστυχώς αφήνουν προς το παρόν αδιάφορη την τοπική αυτοδιοίκηση του Έβρου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος