Κομοτηνή:28 χρόνια εθελοντής αιμοδότης

Array

Ο Κυριάκος Κυριαζής είναι εθελοντής αιμοδότης από το 1988, τα τελευταία πέντε χρόνια μέλος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Κομοτηνής, θεωρώντας, όπως λέει, μεγάλη τιμή το να μπορεί να δίνει αίμα για έναν και μοναδικό λόγο: «Μπορώ και βοηθώ ουσιαστικά το συνάνθρωπό μου. Ο κάθε εθελοντής σώζει από μια ζωή κάθε φορά που δίνει αίμα. Είναι δικαίωμα που δεν μπορεί να μας το αφαιρέσει κανένας.» δηλώνει ο ακούραστος εθελοντής αιμοδότης σημειώνοντας πως όταν κάποιος δίνει αίμα, ωφελεί και τον ίδιο τον οργανισμό του. «Είναι μέγα λάθος να θεωρεί κανείς ότι με την εθελοντική αιμοδοσία χάνει το αίμα του. Θα πρέπει να είναι κύριο μέλημα της πολιτείας η σωστή ενημέρωση, από τα σχολεία θα πρέπει να ξεκινήσει η σωστή ενημέρωση.»

Ο ίδιος έχει δώσει αίμα 67 φορές. Η 67η φορά ήταν στις 29 Αυγούστου. «Έχει γίνει τρόπος ζωής για μένα. Η «μύηση» στην εθελοντική αιμοδοσία έγινε από τον πατέρα μου, που ήταν επίσης εθελοντής αιμοδότης, ήταν ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου. Θέλω να πιστεύω ότι αυτή την αγάπη θα την συνεχίσουν και τα παιδιά μου.»

Στα χρόνια αυτά της εθελοντικής αιμοδοσίας έτυχε και κάποιος δικός του να χρειαστεί αίμα, αλλά, όπως λέει, δεν χρειάστηκε να ψάξει πολύ και τούτο γιατί ο Σύλλογος κάλυψε αμέσως την ανάγκη που παρουσιάστηκε. «Αν έχει κανείς ένα δύο μέλη της οικογένειάς του εθελοντές αιμοδότες, τότε είναι καλυμμένος» δηλώνει σημειώνοντας με πίστη πως όποιος δίνει αίμα σώζει σίγουρα μια ζωή. «Η ζωή μας είναι το υπέρτατο αγαθό. Ύστερα θα πρέπει να γνωρίζουν, ειδικά οι άνδρες, ότι δίνοντας αίμα ανανεώνουν το αίμα τους, αποφεύγουν επεισόδια καρδιαγγειακά και εγκεφαλικά. Αυτό και μόνο θα έπρεπε να πείσει και τους πιο δύσπιστους να γίνουν εθελοντές αιμοδότες.» Το ίδιο πάθος με την εθελοντική αιμοδοσία μοιράζεται και η σύζυγός του, αλλά κι άλλα μέλη του κοινωνικού του περίγυρου. «Είναι το μόνο που δεν κοστίζει σήμερα, σε λίγο θα κοστίζει κι ο αέρας που αναπνέουμε κι αυτό δεν είναι καλό.»
Φώτο:Κυριάκος Κυριαζής Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος