Κομοτηνή:28-7-2020 Ειδήσεις

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Ανακοίνωση δημάρχου Κομοτηνής για την Σέλμαν
Κομοτηνή:28-7-2020 ΕιδήσειςΤην ενεργό και ολόθερμη συμπαράστασή του στους πρώην εργαζόμενους της ΣΕΛΜΑΝ Κομοτηνής «για τον δίκαιο αγώνα τους» εκφράζει ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Ιωάννης Γκαράνης. Επιπλέον, απευθύνει έκκληση προς την κυβέρνηση να επισπεύσει την υλοποίηση των δεσμεύσεών της σχετικά με το θέμα της επένδυσης της ΣΕΛΜΑΝ Κομοτηνής και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων της. «Η γρήγορη επίλυση και η θετική διευθέτηση του ζητήματος θα αποτελέσει οικονομική και αναπτυξιακή ανάσα ζωής για την πολλαπλώς δοκιμαζόμενη ακριτική περιοχή μας.» αναφέρει ο δήμαρχος και σημειώνει ότι « Η κυβέρνηση πρέπει να επιδείξει άμεσα αντανακλαστικά και να δρομολογήσει τάχιστα την άρση του αδιεξόδου, στο οποίο έχει περιπέσει το θέμα της ΣΕΛΜΑΝ, επ’ ωφελεία των εργαζομένων, αλλά και της οικονομικής ανάπτυξης του τόπου μας.»

Υγεία
Κανένα κρούσμα από Ξάνθη, δύο στην Καβάλα, συνεχίζονται τα τεστ, κλειστά τα ΚΑΠΗ
Κομοτηνή:28-7-2020 ΕιδήσειςΚανένα κρούσμα από την Ξάνθη δεν περιλαμβάνει για άλλη μια μέρα, η ενημέρωση του ΕΟΔΥ για την εξέλιξη της πανδημίας. Δύο τα νέα κρούσματα από Καβάλα. Δειγματοληπτικοί έλεγχοι για τον ιό covid-19 θα πραγματοποιούνται και σήμερα στο 3ο χλμ Ξάνθης-Καβάλας στο drive through συνεργείο από τις 09.00π.μ. έως τις 12.00μ.μ. Κλειστά θα παραμείνουν έως και τις 31 Αυγούστου τα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ)

Το Κέντρο Υγείας Ιάσμου απέκτησε ασθενοφόρο
Κομοτηνή:28-7-2020 ΕιδήσειςΈγινε χθες η παράδοση του ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Ιάσμου, δίνοντας λύση σε μια έλλειψη που υπήρχε εδώ και 16 χρόνια στην περιοχή. «Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Βαλέριο Κεσίδη και την Υποδιοικήτρια της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας – Θράκης Ειρήνη Χατζοπούλου», δήλωσε ο δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν.

Βουλή
Ερώτηση στη Βουλή για το δήμο Μαρωνείας Σαπών
Κομοτηνή:28-7-2020 ΕιδήσειςΑίτημα να χρηματοδοτηθεί ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών για την αποκατάσταση των ζημιών της πυρκαγιάς της 9ης Ιουλίου κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου, μετά από συνεργασία με τον δήμαρχο Μαρωνείας – Σαπών, Ντίνο Χαριτόπουλο. Ο Βουλευτής επισημαίνει την ανάγκη να αναβαθμιστούν δομές Πολιτικής Προστασίας και Υγείας της περιοχής. Καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει στην αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σαπών σε Πυροσβεστικό Σταθμό Δ΄ τάξης και στη δημιουργία μόνιμης βάσης του ΕΚΑΒ στον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών, που καλύπτει μία ευρύτερη περιοχή.

Ερώτηση για τις επιχειρήσεις της Ξάνθης

Κομοτηνή:28-7-2020 Ειδήσεις
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Με ερώτησή τους προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης ο βουλευτής Χ. Ζεϊμπέκ και ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς αναφέρονται στην ανάγκη λήψης ευνοϊκών μέτρων για επανασυνδέσεις ηλεκτρικού ρεύματος σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Ξάνθης, την επέκταση της έκτακτης αποζημίωσης και της πρόσβασης στις μικροπιστώσεις.

Παιδεία
Αιτήσεις στο ΕΑΠ
Κομοτηνή:28-7-2020 ΕιδήσειςΤο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο προσφέρει 8 Προπτυχιακά, 1 Ειδικό Πρόγραμμα και 38 Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών με έναρξη σπουδών τον Οκτώβριο του 2020. Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνει αποκλειστικά μέσω διαδικτύου, από την 23η Ιουλίου 2020 και ώρα 12.00μ.μ. έως την 31η Αυγούστου 2020 και ώρα 12.00μ.μ. Το σύστημα υποβολής αιτήσεων θα παραμείνει ανοικτό και μετά τη συμπλήρωση του αριθμού των προσφερόμενων θέσεων ανά Πρόγραμμα Σπουδών, ώστε να προκύψουν επιλαχόντες οι οποίοι θα καλύψουν τις κενές θέσεις που τυχόν προκύψουν. Οι επιλαχόντες θα ενημερώνονται με σχετικό μήνυμα κατά την επιτυχή υποβολή της αίτησης τους και τα αποτελέσματα των εισαχθέντων και των απορριφθέντων ανά Πρόγραμμα θα αναρτηθούν στις 11 Σεπτεμβρίου 2020.

Κοινωνία
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη κεντρική πλατεία Ορεστιάδας .
Κομοτηνή:28-7-2020 ΕιδήσειςΣυγκέντρωση διαμαρτυρίας στη κεντρική πλατεία Ορεστιάδας διοργανώνει ο Σύλλογος Φλόγα Ελληνισμού την Κυριακή 2 Αυγούστου στις επτά και μισή το απόγευμα για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και για τις προκλήσεις της Τουρκίας.

Πολιτισμός – Εκδηλώσεις
Παραστάσεις στο αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας
Κομοτηνή:28-7-2020 ΕιδήσειςΔύο παραστάσεις θα φιλοξενηθούν στο αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας μετά από συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ροδόπης, της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών με αφορμή την συμμετοχή στις εκδηλώσεις «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» του ΥΠΠΟΑ . Η αρχή γίνεται με την παράσταση: Χαλιμά του Θεόφραστου Σακελλαρίδη στις 5 Αυγούστου, στο Αρχαίο Θέατρο της Μαρώνειας στις 20:30 και η συνέχεια δίνεται με την παράσταση: “Θέλω να δω τον Πάπα!” του ιδίου δημιουργού στις 6 Αυγούστου, στο Αρχαίο Θέατρο Μαρώνειας την ίδια ώρα. Οι παραστάσεις προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Για την είσοδο στον αρχαιολογικό χώρο πρέπει να καταβληθεί το αντίτιμο της εισόδου, το οποίο για το αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας ανέρχεται στα 3 € το ακέραιο, 2 € το μειωμένο. Εισιτήρια θα διατίθενται την ημέρα της παράστασης στο αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας από τις 19:45, και θα επιδεικνύεται μαζί το δελτίο εισόδου/προκράτηση θέσης.
Αστυνομικό δελτίο
Οδηγίες για την αποφυγή απατεώνων
Κομοτηνή:28-7-2020 ΕιδήσειςΣτοχεύοντας στην προστασία των πολιτών από τους επιτήδειους οι οποίοι με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα επιχειρούν να αποσπάσουν χρήματα ή αντικείμενα αξίας, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συνιστά σε όλους να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε αγνώστους που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να μπουν στο σπίτι, να μην πείθονται από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την διενέργεια ελέγχου και επιδιόρθωσης κάποιου τεχνικού προβλήματος (ύπαρξη βραχυκυκλώματος, υπερκατανάλωση ρεύματος, παρεμβολή στο ρολόι παροχής ρεύματος κ.λπ.) εάν δεν τους έχουν καλέσει προηγουμένως οι ίδιοι. Με ανακοίνωσή της η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης επισημαίνει ότι τα νοσοκομεία ή οι δημόσιες υπηρεσίες δεν στέλνουν υπαλλήλους τους σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους για να ζητήσουν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν. Επίσης, προτρέπει τους πολίτες να πείθονται εύκολα από άτομα, τα οποία σας «πλησιάζουν» ως γνωστοί συγγενικών – φιλικών προσώπων ή προσπαθούν τηλεφωνικά «για λογαριασμό τους» να τους δώσετε χρήματα λόγω επείγουσας ανάγκης. Ιδιαίτερη δε προσοχή απαιτείται όταν τηλεφωνούν άγνωστοι και προσπαθούν να πείσουν να τους δώσουν χρήματα, με το πρόσχημα ότι φιλικό ή συγγενικό πρόσωπο έχει προκαλέσει τροχαίο ατύχημα ή έχει τραυματισθεί σε τροχαίο ατύχημα.

Καιρός -Τρίτη 28-07-2020

Κομοτηνή:28-7-2020 Ειδήσεις
Eurokinissi

Γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος