Κομοτηνή:17-9-2019 Ειδήσεις

Συνάντηση εργασίας Ε.Στυλιανίδη με τους βενζινοπώλες της Ροδόπης

Κομοτηνή:17-9-2019 ΕιδήσειςΜε τους βενζινοπώλες της Ροδόπης συναντήθηκε ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ, κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης. Άκουσε τα προβλήματα τους που προκύπτουν από τον ειδικό φόρο καυσίμων και τη διαρροή πελατών προς τις φθηνές αγορές των γειτονικών κρατών και συζήτησαν διεξοδικά ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης, ώστε να αναχαιτισθεί η διαρροή εισοδήματος από την τοπική αγορά και να ενισχυθεί η εισροή “φρέσκου” χρήματος μέσα από την οργανωμένη ανάπτυξη του τουρισμού 4 εποχών για τη Ροδόπη. Όπως τόνισε ο Βουλευτής έχει επεξεργαστεί ήδη πολιτική πρωτοβουλία προς 4 Υπουργεία, όπως είχε άλλωστε δεσμευτεί προεκλογικά, για την ανταποδοτική αξιοποίηση του Κάθετου Άξονα της Νυμφαίας προς όφελος της αγοράς της Κομοτηνής και της Ροδόπης.


Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Δημήτρη Χαρίτου για το χρυσό

Κομοτηνή:17-9-2019 Ειδήσεις“Παραμένω σταθερά προσηλωμένος στη θέση, ότι η εξορυκτική δραστηριότητα του χρυσού υπονομεύει την βιώσιμη ανάπτυξη που διεκδικούμε για το τόπο μας, γιατί ακυρώνει τις παραγωγικές δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτουμε ως περιοχή, όπως επίσης μολύνει το περιβάλλον, εξαντλεί τους φυσικούς πόρους και απειλεί την υγεία των συμπολιτών μας.” αναφέρει ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ κος Δημήτρης Χαρίτου για το θέμα της εξόρυξης χρυσού σε Ροδόπη και Έβρο και σημειώνει “Ως εκ τούτου θεωρώ επιτακτικό ως φορείς να επαναδιατυπώσουμε με σαφήνεια την διαχρονική αρνητική θέση των τοπικών κοινωνιών μας για την εγκατάσταση χρυσωρυχείων στην περιοχή, ώστε να μην επαναλαμβάνεται μονότονα ότι δεν την γνωρίζουν”. Και ο κος Χαρίτου καταλήγει: “Να απαιτήσουμε να σταματήσει άμεσα η όποια διαπραγμάτευση γίνεται με την Eldorado για τη Θράκη μας. Να θέσουμε εκ νέου το πλαίσιο των προτεραιοτήτων, των στόχων και δράσεων για την ανάπτυξη της περιοχής.”

Περιφέρεια
Κομοτηνή:17-9-2019 ΕιδήσειςΥπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο η χρηματοδότηση 20 έργων ύδρευσης Δήμων συνολικού προϋπολογισμού 37.072.978 ευρώ. Το ύψος της χρηματοδότησης ανά Δήμο είναι ως εξής:
– Δήμος Ορεστιάδας: 4.167.931 €
– Δήμος Σουφλίου: 592.645 €
– Δήμος Αλεξανδρούπολης: 1.937.376 €
– Δήμος Σαμοθράκης: 542.699 €
Δήμος Κομοτηνής: 7.415.898 €
– Δήμος Ξάνθης: 1.742.818 €
– Δήμος Μύκης: 1.957.384 €
– Δήμος Τοπείρου: 3.552.500 €

– Δήμος Καβάλας: 4.386.438 €

Υγεία
Πρόγραμμα Ψυχικής και Κοινοτικής Υγείας του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Κομοτηνή:17-9-2019 ΕιδήσειςΤα Προγράμματα Ψυχικής και Κοινοτικής Υγείας  του Πανεπιστημίου Αιγαίου (με επιστημονικά υπεύθυνο τον Μόνιμο Επίκουρο Καθηγητή Δρ Ευστράτιο Παπάνη) θα συνεχιστούν  και φέτος και στην Κομοτηνή. Πρόκειται για το πρώτο πρόγραμμα λαϊκής και μαζικής επιμόρφωσης, που παρέχει παράλληλα εξειδικευμένες γνώσεις, πλούσιο ψηφιακό υλικό μελέτης και βιωματικές εμπειρίες. Έναρξη διά ζώσης προγράμματος: 1/11/2019 (ανάλογα με την πόλη). Έναρξη διαδικτυακού προγράμματος: 1/12/2019. Διάρκεια: 12 ημερολογιακοί μήνες. Πληροφορίες για το Πρόγραμμα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι  να λάβουν  στα τηλέφωνα 2251036520 και 2251036580, ενώ την αναλυτική προκήρυξη και τη φόρμα για άμεση εγγραφή μπορούν να βρουν  στο σύνδεσμο: http://bit.ly/2ZKp3Pl

Οικολογία
Ο Θ. Μουσόπουλος για την Γκρέτα
Κομοτηνή:17-9-2019 ΕιδήσειςΑνακοίνωση στήριξης της προσπάθειας της Γκρέτας Τούνμπεργκ, που παλεύει για την καταπολέμηση της Υπερθέρμανσης του Πλανήτη και την Κλιματική Αλλαγή, έδωσε στη δημοσιότητα ο συγγραφέας Θανάσης Μουσόπουλος σημειώνοντας πως “πριν απ’ την κρίσιμη διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα, η 16χρονη Γκρέτα Τούνμπεργκ θα ξεσηκώσει τα παιδιά του πλανήτη να απέχουν απ’ το σχολείο. Στις 20 Σεπτεμβρίου  θα κατακλύσουν τους δρόμους σε μια πρωτοφανή παγκόσμια κινητοποίηση, για να πιέσουν τους ηγέτες να λάβουν έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και τη μετάβαση σε 100% καθαρή ενέργεια.” Και ο κος Μουσόπουλος σημειώνει “ Και μας καλούν όλους να συμμετέχουμε — γονείς, παππούδες, θείες, θείους, αδέρφια… Όπως και όπου μπορούμε, όλοι / όλες να μην αφήσουμε μόνη την Γκρέτα στον αγώνα της!”

Συνδικαλισμός
Ανακοίνωση της ΓΣΕΕ
Κομοτηνή:17-9-2019 ΕιδήσειςΤο Προεδρείο της ΓΣΕΕ καλεί τα Εργατικά Κέντρα και τις Ομοσπονδίες που ανήκουν στο δυναμικό της, να αναλάβουν πρωτοβουλίες και αγωνιστικές δράσεις προκειμένου να αναδειχθούν η αντίθεση αλλά και οι θέσεις των συνδικάτων για τις εργασιακές ανατροπές, που φέρνει το νομοσχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση. “Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς εργαζόμενους, όλους όσοι θεωρούν ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι ισότιμος και ενισχυμένος κρίκος της αλυσίδας της αγοράς εργασίας και όχι «ο φτωχός συγγενής», να συσπειρωθούν στα σωματεία τους για τον αγώνα που θα δώσουμε με το κεφάλι ψηλά για μία ακόμα φορά.” αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

 Εκπαίδευση

Ημερίδα για το πρόγραμμα εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων

Κομοτηνή:17-9-2019 ΕιδήσειςΑπολογιστική ημερίδα για το κλείσιμο ενός 22ετούς κύκλου του Προγράμματος Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων διοργανώνεται αύριο το απόγευμα στην αίθουσα «Γεώργιος Παυλίδης» της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης. Το πρόγραμμα της ημερίδας ξεκινά στις: 17.00-17.45 με χαιρετισμούς ως εξής: Συντονίζουν: Άννα Φραγκουδάκη – ομότιμη καθηγήτρια Ε.Κ.Π.Α. και Θάλεια Δραγώνα – καθηγήτρια Ε.Κ.Π.Α. • Χρήστος Μέτιος, περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης • Ζωή Γαβριηλίδου, αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης • Κωνσταντίνος Μπαντίκος, Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης • Βασίλης Συμεωνίδης, συντονιστής Μειονοτικής Εκπαίδευσης
• Νίκος Ανταμπούφης, συντονιστής ΠεΚΕΣ Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης • Μαρία Λουκοπούλου, πρόεδρος Ε.Λ.Μ.Ε. Ξάνθης
• Μιχάλης Βασιλειάδης, πρόεδρος Ε.Λ.Μ.Ε. Ροδόπης
• Δημήτρης Ντούμος, πρόεδρος Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ξάνθης
• Στέφανος Μακρυγιάννης, πρόεδρος Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ροδόπης

Αγαπώ την άθληση- αγαπώ την υγεία μου

Κομοτηνή:17-9-2019 ΕιδήσειςΗ Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας εναρμονίζει την 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019 με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019 η οποία θα εορταστεί την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019. Κεντρικός στόχος είναι η ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός του σχολείου, μέσω της ενημέρωσης της μαθητικής κοινότητας για τα ευεργετικά οφέλη της άθλησης σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή, με στόχο την απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής. Με σύνθημα «Αγαπώ την Άθληση – Αγαπώ την Υγεία μου» προτείνεται οι σχολικές μονάδες να υλοποιήσουν εντός του σχολικού ωραρίου αθλητικές δράσεις.

Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε από το Δήμο Μαρωνείας-Σαπών η διανομή τροφίμων στους δικαιούχους του προγράμματος TEBA
Κομοτηνή:17-9-2019 ΕιδήσειςΜε επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διανομή τροφίμων στους 500 περίπου ωφελούμενους του ΤΕΒΑ, «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών με στόχο την υποστήριξη ευάλωτων συνδημοτών μας και των οικογενειών τους. Στη διανομή παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Ντίνος Χαριτόπουλος προκειμένου να ενημερωθεί για τη διαδικασία της διανομής, καθώς και για θέματα οργάνωσης και διαχείρισης, των τροφίμων.

Κοινωνία
Η κιβωτός των παιδιών

Κομοτηνή:17-9-2019 ΕιδήσειςΤο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Τριτέκνων Ροδόπης «Η Κιβωτός των Παιδιών» διοργανώνει σήμερα  αρτοκλασία στον Ι.Ν. Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Στις έξι και μισή το απόγευμα θα τελεστεί αγιασμός στο γραφείο του Συλλόγου.

ΔΠΘ
Το αρχαίο ελληνικό δράμα ως παραστατική τέχνη-2019
Κομοτηνή:17-9-2019 ΕιδήσειςΤο 4ο Θερινό Σχολείο «Το αρχαίο ελληνικό δράμα ως παραστατική τέχνη-2019» διοργανώνουν το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας – Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης σε σύμπραξη με το Goethe Institut Θεσσαλονίκης και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος με τη συνεργασία επιστημόνων του εξωτερικού και του εσωτερικού. Στο πλαίσιο του θερινού σχολείου την Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου στις 19.00 στο Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής θα πραγματοποιηθεί η διάλεξη της κ. Χρ. Σιδηροπούλου (Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (Ε.Ε.Π.) και Υ.Δ. Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης ΠΑΜΑΚ, ειδίκευση: Πιάνο) με θέμα: «Ηχοδραματικά τοπία. Μία πρόταση μετουσίωσης αρχαίων μουσικών θεμάτων για βιολί και πιάνο και μελωδικών εικόνων για βιόλα και πιάνο» και συναυλία μουσικών της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης.

Εθελοντισμός
Στήριξε τον “Τοίχο Καλοσύνης” Δράμας  και η Κομοτηνή
Κομοτηνή:17-9-2019 ΕιδήσειςΜια από τις παράλληλες δράσεις του «Τοίχου της Καλοσύνης» της Δράμας στηρίχτηκε και από κατοίκους της Κομοτηνής σύμφωνα με ανακοίνωση των υπευθύνων της δράσης, τη δράση “‘Από παιδί σε παιδί’. Με τη δράση αυτή συγκεντρώθηκαν 162 σχολικές τσάντες και αμέτρητα σχολικά είδη (τετράδια, κασετίνες, μολύβια, γόμες, σχολικά βοηθήματα κτλ. ), τα οποία μοιράστηκαν από εθελοντές της ομάδας του Τοίχου, σε παιδιά της πόλης και των χωριών, από νήπια ως φοιτητές.

Στρατός
Πρόγραμμα Κοινωνικής Προσφοράς Ενόπλων Δυνάμεων
Κομοτηνή:17-9-2019 ΕιδήσειςΣτρατιωτικό ιατρικό κλιμάκιο του Δ ́ Σώματος Στρατού και της 29ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού αποτελούμενο από Ιατρό Άνευ Ειδικότητας και Οδοντίατρο, θα επισκεφτεί αύριο το Μ/Κ Δημοτικό Σχολείο στο χ. Κερασιά Ν. Ροδόπης, από 09:30Ω έως 11:00Ω, για δωρεάν υγειονομικές εξετάσεις των μαθητών.

Αστυνομικό δελτίο

Εξιχνιάστηκαν 3 διαρρήξεις επιχειρήσεων στην πόλη της Ξάνθης
Κομοτηνή:17-9-2019 Ειδήσεις
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, τρεις (3) διαρρήξεις επιχειρήσεων, που διαπράχθηκαν βραδινές ώρες της 13/14-9-2019, στην πόλη της Ξάνθης. Συνελήφθη βραδινές ώρες της 14/15-9-2019, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, 39χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία. Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον δράστη, διότι όπως προέκυψε, διέρρηξε τρεις (3) επιχειρήσεις, προκαλώντας φθορές και αφαίρεσε από το εσωτερικό τους χρήματα, ένα tablet, ένα ρολόι χειρός, ένα βραχιόλι, έναν κουμπαρά και διάφορα κλειδιά και έγγραφα.

Συνελήφθησαν 3 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

Κομοτηνή:17-9-2019 ΕιδήσειςΣυνελήφθησαν χθες (15-9-2019), στους νομούς Έβρου, Ροδόπης και Καβάλας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Ροδόπης και Καβάλας, τρεις (3) αλλοδαποί, ηλικίας 30, 28 και 23 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δέκα οχτώ (18) μη νόμιμους μετανάστες. Στο Κοπτερό Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν τον 28χρονο, διότι ως οδηγός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Αθλητικά
4ο Φιλικό Προετοιμασίας: Άρης Αβάτου – Πανθρακικός 4-1

Κομοτηνή:17-9-2019 Ειδήσεις
C

Ήττα για την ομάδα του Πανθρακικού από τον Άρη Αβάτου, ομάδα Γ Εθνικής, το απόγευμα της Κυριακής με 4-1. Η ομάδα της Κομοτηνής είχε να αντιμετωπίσει μια ομάδα που την επόμενη Κυριακή ξεκινάει τις επίσημες υποχρεώσεις όποτε είναι λογικό να αποτελέσει πρόβα τζενεράλε για αυτούς. Επιπλέον η ομάδα μας υπέπεσε σε σωρεία λαθών που την έφεραν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο με 3-0. Σκόρερ για την ομάδα μας χρίστηκε ο Παναγιώτης Καρασιούνας. Επόμενο φιλικό για την ομάδα μας την Τετάρτη στις 17:45 στο ΔΑΚ Κομοτηνής με αντίπαλο την Ένωση Αλεξανδρούπολης

Μάχη με αντίπαλο τον Ερμή Λαγκαδά
Κομοτηνή:17-9-2019 ΕιδήσειςΟ ΓΑΣ Κομοτηνή στο κύπελλο Ελλάδος υποδέχεται αύριο τον Ερμή Λαγκαδά.. Στην επόμενη φάση Θα συναντήσει τον Ολυμπιακό εφόσον καταφέρει να προκριθεί. Το τζάμπολ της αναμέτρησης είναι την Τετάρτη στις 17:00 και η στήριξη του κόσμου κρίνεται απαραίτητη.

Καιρός

Κομοτηνή:17-9-2019 Ειδήσεις
Eurokinissi

Γενικά αίθριος καιρός σήμερα Η ορατότητα τις βραδινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος