Κομοτηνή: Ζητούμενο η πρόσβαση για τους τυφλούς

Την αντίθεσή τους στη λήψη του προνοιακού επιδόματος μέσω προπληρωμένης κάρτας, εκφράζουν δικαιούχοι που αντιμετωπίζουν προβλήματα αναπηρίας και λαμβάνουν το επίδομα.

Τυφλοί ή με προβλήματα μειωμένης όρασης σε Ροδόπη και Ξάνθη, άκουσαν με ανησυχία να γίνεται λόγος για την καθιέρωση των προπληρωμένων καρτών, αντί του σημαντικού για εκείνους προνοιακού επιδόματος του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) που λαμβάνουν.

Όπως τονίζουν στο Ertnews.gr κάποιοι από τους δικαιούχους πληρώνουν με αυτά τα χρήματα το ενοίκιο τους, τους γιατρούς τους και άλλες ανάγκες της οικογένειάς τους. Δυνατότητα που θα στερούνται με τη λήψη- χρήση της προπληρωμένης κάρτας. «Τα 360 ευρώ είναι πολύτιμα για την κάλυψη πολλών αναγκών», δηλώνουν και σημειώνουν την ικανοποίησή τους για την άμεση αντίδραση της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμεΑ.

Ζητούν ενίσχυση του εισοδήματός τους και στέκονται στα βήματα για τη λειτουργία δομών πρόσβασης που υλοποιούνται με «αργό», όπως τονίζουν τρόπο. «Είναι ζητούμενο ακόμη η λειτουργία ηχητικών φαναριών σε πόλεις όπως η Κομοτηνή και η Ξάνθη», λένε και αναρωτιούνται: «Πώς να κινηθούμε σε πεζοδρόμια κατειλημμένα από τα τραπεζοκαθίσματα;».

Σε αυτό το σημείο σπεύδουν να ξεκαθαρίσουν ότι κατανοούν τη δύσκολη θέση στην οποία έχουν περιέλθει επιχειρηματίες στο χώρο της αναψυχής και της εστίασης μετά από δύο (2 ) και πλέον χρόνια πανδημίας, ωστόσο, όπως λένε για τους ίδιους η πρόσβαση εν έτη 2022 εξακολουθεί να είναι ζητούμενο ακόμη και στα πιο απλά.

Σπεύδουν δε να προσθέσουν και μια καλοκαιρινή αναγκαιότητα, «τη λειτουργία, για τα άτομα με προβλήματα όρασης, μηχανισμού σε παραλίες της περιοχής που θα τους εξασφαλίζει την ασφαλή πρόσβαση στη θάλασσα».

Ζητώντας τέλος ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας με την πρόληψη γιατρών όλων των ειδικοτήτων και την στήριξη του υγειονομικού προσωπικού, αναγκαιότητα που οι ίδιοι διαπιστώνουν συχνά, καθώς στην πλειοψηφία τους στις δημόσιες δομές υγείας απευθύνονται.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος