Κομοτηνή: Ζευγάρια στη ζωή, συνεργάτες στη δουλειά

Μένουν μαζί, εργάζονται μαζί. Σχεδιάζουν και υλοποιούν, αγωνίζονται από κοινού και διαφωνούν. Ζευγάρια στη ζωή, σύντροφοι, σύζυγοι, αλλά και συνεργάτες στη δουλειά. «Δύσκολος συνδυασμός»; Ρωτήσαμε ένα ζευγάρι καθαριστών «πολύ δύσκολος, που τον κάνει δυσκολότερο η μη εύρεση εργασίας».

Από το πρωί στο πόδι, κάποια ζευγάρια και κάποια άλλα μέχρι αργά το βράδυ μαζί. Σε μια εποχή που «ζητά», όπως λένε, «περισσότερες ώρες εργασίας», προσφέρει «λιγότερα κέρδη» κι απαιτεί «περισσότερες καταβολές πληρωμών».

«Είμαστε μαζί σαράντα χρόνια και συνεχίζουμε» δήλωσε ζευγάρι ζαχαροπλαστών στο www.ertnews.gr και αναφερόμενο στον καθημερινό του αγώνα στάθηκε στις δυσκολίες των τελευταίων 13 χρόνων: «Λιγότερη κίνηση, περιορισμένη κατανάλωση, αυξημένο το κόστος λειτουργίας ». Και όταν έρχεται η ώρα του ταμείου, όπως λένε, τότε «πρέπει να καλυφθούν και οι ανάγκες του εργαστηρίου και οι ανάγκες του σπιτιού» απαντούν με τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα και στα καύσιμα να τους ανησυχούν.

Στον κοινό τους αγώνα και οι καθαριστές σε κατάστημα της πόλης, τους συναντήσαμε πριν ακόμη χαράξει. Από εκεί θα βρεθούν ύστερα στα υπόλοιπα σημεία που έχουν αναλάβει να καθαρίζουν. «Είμαστε ένα χρόνο σε αυτή τη δουλειά» ανέφερε η γυναίκα και ο άνδρας της σημείωσε «Τη βοηθάω όσο μπορώ, τουλάχιστον στα πιο δύσκολα και πιο βαριά σημεία της δουλειάς ». Όπως λένε ο κοινός τους στόχος είναι να καλύψουν τα έξοδα της οικογένειας βγάζοντας το μεροκάματο.

«Μαζί στη ζώη, μαζί και στη δουλειά από νέοι ακόμη» και ο κος Σιδέρης με τη σύζυγό του. Επιδέξια και οι δύο κόβουν κι ετοιμάζουν το κρέας ανάλογα με τις παραγγελίες που δέχονται στο μαγαζί τους. «Ό,τι δημιουργήσαμε στη ζωή μας, μαζί το κάναμε με πολύ δουλειά από το πρωί μέχρι το βράδυ» δηλώνει στο www.ertnews.gr και στο ερώτημα: «Όταν έχουν διαφωνίες στη δουλειά ποιος υποχωρεί; Η γυναίκα του σπεύδει να απαντήσει: «στο μαγαζί μας εγώ, στο σπίτι εκείνοι».

«Ταίριαξαν τις ζωές τους » όπως λένε και ξεκίνησαν την προσπάθεια. «Οι νέοι σήμερα δυσκολεύονται να το κάνουν» σημειώνουν. Και παράλληλα σπεύδουν να πούνε, τα μεγαλύτερα ζευγάρια και το παράπονό τους: «Εμείς όλα τέλεια τα βρήκαμε;» αγωνιούν για το μέλλον των παιδιών τους, αν δεν έχουν ακόμη αποκατασταθεί, και σημειώνουν «σπουδάζουν, αλλά πού είναι η εργασία;» Στεναχωριούνται στην ιδέα της μετανάστευσης τους. Έχουν αγωνία για το μέλλον των επιχειρήσεών τους και όταν παίρνουν “ανάσες”, είτε παρακολουθώντας τηλεόραση είτε σε μια μικρή βόλτα οι δύό τούς, τότε θα βρουν να πουν και κάτι διαφορετικό από τη δουλειά, για συγγενείς και φίλους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος